11/12/2023 11/12/2023 Η Τελετή Διαβεβαιώσεως του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στη Σπάρτη. Κατά τη σύντομη αυτή τελετή στο Επισκοπείο , ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και των λαϊκών εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Θεοφιλέστατος, όπως...
11 Δεκεμβρίου, 2023 - 17:36
Τελευταία ενημέρωση: 11/12/2023 - 19:57

H Τελετή Διαβεβαίωσης του Επισκόπου Λακεδαιμονίας Θεοφίλου

Διαδώστε:
H Τελετή Διαβεβαίωσης του Επισκόπου Λακεδαιμονίας Θεοφίλου

Η Τελετή Διαβεβαιώσεως του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στη Σπάρτη.

Κατά τη σύντομη αυτή τελετή στο Επισκοπείο , ενώπιον του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, κληρικών της τοπικής Εκκλησίας και των λαϊκών εργαζομένων στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ο Θεοφιλέστατος, όπως προβλέπεται από το εκκλησιαστικό τυπικό, έδωσε τη «διαβεβαίωση», που αφορά στην τήρηση των αποστολικών και συνοδικών κανόνων και στην υπακοή στην Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος και στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, πλησίον του οποίου θα βρίσκεται ως επίκουρος και βοηθός.

Στην προσλαλιά του, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι ο Επίσκοπος Λακεδαιμονίας, ο οποίος κοσμείται με πολλά χαρίσματα, θα επιτελέσει στο ακέραιο τα πνευματικά διακονήματα που ο ίδιος θα του αναθέσει, μέσα σε πνεύμα συνεργασίας και αλληλοκατανόησης, ενώ του ευχήθηκε στις δύσκολες στιγμές της διακονίας του να φωτίζεται από την χάρη του Τριαδικού Θεού και της Παναγίας μας.

Ο Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, από την πλευρά του, ευχαρίστησε αρχικά τον Πανάγαθο Θεό, για την υψηλή αποστολή την οποία του ανέθεσε, την προστάτιδά του Υπεραγία Θεοτόκο, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την πατρική αγάπη, την πνευματική καθοδήγηση και την τιμητική εισήγησή του προς την Ιερά Σύνοδο, καθώς και τα μέλη της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος για την εκλογή του.

Ακολούθως, υποσχέθηκε ότι, σε πνεύμα αγάπης, σεβασμού και εργατικότητας, θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να αποδειχθεί αντάξιος της εμπιστοσύνης του Σεβασμιωτάτου και να προσφέρει σε ό,τι του ζητηθεί, για τη δόξα της τοπικής Εκκλησίας, τη διατήρηση και τον εμπλουτισμό του πολυποίκιλου πνευματικού, κοινωνικού και φιλανθρωπικού έργου Αυτής.

Στη συνέχεια, ευχαρίστησε τους κληρικούς της Ιεράς Μητροπόλεως, τον Ηγούμενο π. Εφραίμ Μιλτιάδου και την αδελφότητα της Ιεράς Μονής Αγίων Τεσσαράκοντα, καθώς και τους κληρικούς και λαϊκούς συνεργάτες στα γραφεία της Ιεράς Μητροπόλεως, ενώ ολοκληρώνοντας ευχήθηκε να τον συνοδεύει η ευλογία των τριών Αγίων Επισκόπων Λακεδαιμονίας, Θεοκλήτου, Γρηγορίου και Ανανία.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων