04/01/2024 04/01/2024 Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γερακίου, τελέσθηκε η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Νικολάου...
04 Ιανουαρίου, 2024 - 11:03
Τελευταία ενημέρωση: 04/01/2024 - 11:05

Η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Νικολάου Γεωργαντώνη

Διαδώστε:
Η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του π. Νικολάου Γεωργαντώνη

Την Κυριακή 31 Δεκεμβρίου 2023, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Γερακίου, τελέσθηκε η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεως.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου Νικολάου Γεωργαντώνη. Στη χειροτονητήρια ομιλία του, ο π. Νικόλαος επισήμανε ότι την μοναδική αυτή στιγμή τον συνέχει βαθύ δέος αναλογιζόμενος το βάρος της ευθύνης που επωμίζεται στους ώμους του ως ιερέας του Υψίστου. Στη συνέχεια εξέφρασε τις ευγνώμονες ευχαριστίες του προς τον σεπτό Ποιμενάρχη μας, για την αγάπη και τη στοργή με την οποία τον περιέβαλε, καθώς και για την πολύτιμη πνευματική καθοδήγηση που του παρείχε. Ευχαριστίες εξέφρασε επίσης προς την πρεσβυτέρα του, την οικογένειά του, τους πνευματικούς καθοδηγητές του και σε όλους όσοι στάθηκαν δίπλα του σε κάθε βήμα της μέχρι τώρα ζωής του. Ολοκληρώνοντας τον λόγο του παρακάλεσε τον Σεβασμιώτατο να εύχεται και να προσεύχεται, ώστε ο Κύριος να τον αναδείξει δόκιμο εργάτη του αμπελώνα Του.

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του τόνισε αρχικά ότι όσο και να βάλλεται η Πίστη μας, όσο και να διώκεται η Εκκλησία και όσο κι αν κάποιοι επιχειρούν τον αποπροσανατολισμό της νεότητας, πάντα θα υπάρχουν ψυχές, που θα αγωνίζονται για τον Χριστό και την Ελλάδα αποτελώντας λαμπρούς οδοδείκτες. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος, αφού εκθείασε το νέο κληρικό για το ήθος και την θεολογική του κατάρτιση, αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα της ιερωσύνης, υπογραμμίζοντας ότι ο κληρικός θα πρέπει να διακρίνεται από βαθιά πίστη στο Θεό, ταπεινοφροσύνη και θυσιαστική αγάπη για το ποίμνιό του, για το οποίο θα πρέπει να προσεύχεται για τη σωτηρία του και να στέκεται διαρκώς κοντά του σε κάθε ανάγκη, σε χαρές και σε λύπες.

Ακολούθως, ο Ποιμενάρχης μίλησε με θερμά λόγια για την χριστιανική οικογένεια του π. Νικολάου και ιδιαίτερα για τον πατέρα του, π. Δημήτριο, καθώς και για τον πνευματικό καθοδηγητή του νέου ιερέως, τον π. Γεώργιο Σχοινά, ο οποίος είναι εφημέριος στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φιλοπάππου. Ολοκληρώνοντας, γνωστοποίησε ότι ο π. Νικόλαος προορίζεται το προσεχές διάστημα να διακονήσει την Ενορία Γερακίου διαδεχόμενος έναν λαμπρό κληρικό, τον Αιδεσιμολογιώτατο Πρωτοπρεσβύτερο π. Ιωάννη Χαραμή. Ο Σεβασμιώτατος επισήμανε στον π. Νικόλαο ότι η τοποθέτησή του στο Γεράκι είναι ιδιαίτερα τιμητική, αφού πρόκειται για έναν ευλογημένο τόπο, ο οποίος πέρα από την σπουδαία ιστορία του κατά την βυζαντινή περίοδο και τους δεκάδες αξιόλογους Ναούς του, έχει προσφέρει, κατά το παρελθόν, αλλά και στις ημέρες μας, σημαντικούς πνευματικούς ανθρώπους.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, ως είθισται, ο νέος Πρεσβύτερος διένειμε το αντίδωρο και δέχθηκε τις ευχές των πιστών που είχαν κατακλύσει τον Ναό.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων