26/05/2023 26/05/2023 Με την δέουσα ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης τίμησε την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος μετέβη στην Ελαία όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστία, συνεπικουρούμενος από κληρικούς της ευρύτερης...
26 Μαΐου, 2023 - 18:30
Τελευταία ενημέρωση: 26/05/2023 - 18:02

Η εορτή της Αναλήψεως στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Διαδώστε:
Η εορτή της Αναλήψεως στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης

Με την δέουσα ιεροπρέπεια η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης τίμησε την Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου την Πέμπτη 25 Μαΐου 2023.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος μετέβη στην Ελαία όπου χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστία, συνεπικουρούμενος από κληρικούς της ευρύτερης περιοχής στον φερώνυμο Ιερό Ναό.

Στην ομιλία του προς το πυκνό εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βαθύτερο νόημα της εορτής επισημαίνοντας ότι ο Χριστός είναι κοντά μας, όπως είχε υποσχεθεί και στους μαθητές Του, «πάσας τα ημέρας της ζωής μας», οπότε και οι πιστοί, μέσω της προσευχής και της «εν Χριστώ ζωής», θα πρέπει να τονώνουν καθημερινά την πίστη τους στην πανταχού παρουσία και την θυσιαστική αγάπη Του.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος μετέβη στο Καβουράκι Λευκοχώματος όπου χοροστάτησε στον Εσπερινό που τελέστηκε στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό της Αναλήψεως.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων