22/07/2023 22/07/2023 Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Λογκανίκου, τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Επίκαιρο λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στους ευλαβείς χριστιανούς της περιοχής ο θεολόγος κ. Ευάγγελος Νικολακάκης....
22 Ιουλίου, 2023 - 13:46
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2023 - 13:51

Η εορτή του προφήτη Ηλία στον Λογκανίκο

Διαδώστε:
Η εορτή του προφήτη Ηλία στον Λογκανίκο

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου, Πέμπτη 20 Ιουλίου 2023, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Λογκανίκου, τελέσθηκαν ο πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Επίκαιρο λόγο πνευματικής οικοδομής απηύθυνε στους ευλαβείς χριστιανούς της περιοχής ο θεολόγος κ. Ευάγγελος Νικολακάκης.

Κατακλείοντας την πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ο σεπτός Ποιμενάρχης  αφού ευχαρίστησε τον ομιλητή για τα όσα ωφέλιμα μετέφερε στο εκκλησίασμα, επισήμανε την εξέχουσα θέση που έχουν οι Άγιοι στην πίστη μας, αφού αποτελούν για τον κάθε χριστιανό ψυχικά στηρίγματα, παραδείγματα προς μίμηση με τον βίο τους και διδάσκαλοι με τις πολύτιμες διδαχές τους. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε ο Προφήτης Ηλίας να στέκεται πάντα βοηθός σε όσους τον ευλαβούνται.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων