22/07/2021 22/07/2021 Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης για την εθνική επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, την Κυριακή 25 Ιουλίου, θα τιμηθεί στα Βρέσθενα μία σπουδαία εκκλησιαστική μορφή, που συνετέλεσε τα μέγιστα στον Αγώνα της Απελευθέρωσης, ο Επίσκοπος Βρεσθένης Θεοδώρητος Β΄. Ειδικότερα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως...
22 Ιουλίου, 2021 - 14:17
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2021 - 14:21

Η Ι. Μητρόπολη Σπάρτης τιμά τον Επίσκοπο Βρεσθένης Θεοδώρητο Β’

Διαδώστε:
Η Ι. Μητρόπολη Σπάρτης τιμά τον Επίσκοπο Βρεσθένης Θεοδώρητο Β’

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης για την εθνική επέτειο των 200 ετών από την έναρξη της Επανάστασης του 1821, την Κυριακή 25 Ιουλίου, θα τιμηθεί στα Βρέσθενα μία σπουδαία εκκλησιαστική μορφή, που συνετέλεσε τα μέγιστα στον Αγώνα της Απελευθέρωσης, ο Επίσκοπος Βρεσθένης Θεοδώρητος Β΄.

Ειδικότερα, στον Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως της Θεοτόκου Βρεσθένων, θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος τους Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Στη συνέχεια θα τελεσθεί Αρχιερατικό Μνημόσυνο για τον Επίσκοπο Βρεσθένης Θεοδώρητο Β΄. Τον πανηγυρικό της ημέρας θα εκφωνήσει ο επίτιμος Πρωτοσυγκελλεύοντας της Ιεράς Μητρόπολης, Πρωτ. Γεώργιος Μπλάθρας. Θα ακολουθήσει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνου στην προτομή του ‘’καπετάν Δεσπότη’’, που βρίσκεται στον αύλειο χώρο του Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων