12/05/2021 12/05/2021 Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 9 Μαϊου 2021, στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό εντός της καστροπολιτείας, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη...
12 Μαΐου, 2021 - 19:20
Τελευταία ενημέρωση: 12/05/2021 - 19:15

Η Μονεμβάσια τίμησε την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα

Διαδώστε:
Η Μονεμβάσια τίμησε την Πολιούχο της Παναγία Χρυσαφίτισσα

Με εκκλησιαστική λαμπρότητα και με την τήρηση των μέτρων προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, εόρτασε και φέτος η Μονεμβάσια την μνήμη της Πολιούχου της, Παναγίας Χρυσαφίτισσας. Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Κυριακής 9 Μαϊου 2021, στον φερώνυμο περικαλλή Ιερό Ναό εντός της καστροπολιτείας, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ο οποίος και μίλησε επίκαιρα.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Λόγω των υγειονομικών μέτρων, δεν πραγματοποιήθηκε φέτος η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας της Πολιούχου στα γραφικά καλντερίμια του κάστρου.

Στον εορτασμό παραβρέθηκαν, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κύριοι Αθανάσιος Δαβάκης και Νεοκλής Κρητικός, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Παναγιώτης Νίκας, ο πρώην Περιφερειάρχης και επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας του Περιφερειακού Συμβουλίου κ. Πέτρος Τατούλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε Λακωνίας κ. Θεόδωρος Βερούτης, ο θεματικός Αντιπεριφερειάρχης κ. Νίκωνας Τζινιέρης, ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Διοικητής του ΚΕΕΜ Σπάρτης Ταξίαρχος Κωνσταντίνος Πολίτης, άλλοι εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας και αιρετοί της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

(Φωτογραφικό υλικό: www.monemvasianews.gr)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων