07/12/2020 07/12/2020 Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων του θαυματουργού τίμησε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 η Εκκλησία μας και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο περικαλλής φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ” αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε...
07 Δεκεμβρίου, 2020 - 17:14
Τελευταία ενημέρωση: 07/12/2020 - 16:50

Η Σπάρτη εόρτασε τον Άγιο Νικόλαο

Διαδώστε:
Η Σπάρτη εόρτασε τον Άγιο Νικόλαο

Τη μνήμη του Αγίου Νικολάου αρχιεπισκόπου Μύρων του θαυματουργού τίμησε την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 η Εκκλησία μας και στη Σπάρτη πανηγύρισε ο περικαλλής φερώνυμος Ενοριακός Ιερός Ναός. Το απόγευμα της παραμονής τελέσθηκε, κεκλεισμένων των θυρών, ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ” αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ο οποίος με αφορμή την βαθιά πίστη, που χαρακτήριζε τον τιμώμενο Άγιο, έκανε αναφορές στη σημερινή εποχή υπογραμμίζοντας την ανάγκη ο Άνθρωπος να έρθει πιο κοντά στο Θεό με προσευχή, μελέτη των Γραφών και συμμετοχή στα Μυστήρια της Εκκλησίας μας, ιδιαιτέρως αυτού της Θείας Ευχαριστίας που μας επιτρέπει να ενωθούμε με το Χριστό.

Τον Εσπερινό επισφράγισε ο Σεβασμιώτατος, ο οποίος απευθυνόμενος στους ακροατές του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως, αναφέρθηκε σε έναν ύμνο που ψάλλεται κατά το Δοξαστικό της εορτής του Αγίου Νικολάου και καταλήγει με τους εξής στίχους: «Πανάγιε Νικόλαε, πρόφθασον, ἐξελοῦ ἡμᾶς τῆς ἐνεστώσης ἀνάγκης καὶ σῶσον τὴν ποίμνην σου ταῖς ἱκεσίαις σου»’. Ο Σεβασμιώτατος, αφού εξήγησε όλο το νόημα του περίφημου ύμνου και ιδιαίτερα την κατάληξή του, έκανε έκκληση στον Άγιο Νικόλαο να μας λυτρώσει, με τις ικεσίες του προς τον Πανάγαθο Θεό, από την μάστιγα της πανδημίας. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε, κατά πρώτον στους εορτάζοντες και τις εορτάζουσες να έχουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου στις ζωές τους, και κατά δεύτερον να επιτρέψει ο Θεός του χρόνου να εορταστεί η μνήμη του Αγίου με λαμπρότητα και με τη συμμετοχή των πιστών που πολύ τον ευλαβούνται.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Συκαρακίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων