26/11/2022 26/11/2022 Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας τελέστηκε χθες το απόγευμα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’, στον φερώνυμο περικαλλή Ενοριακό Ναό της λακωνικής πρωτεύουσας. Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Πατρών κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων...
26 Νοεμβρίου, 2022 - 8:08

Η Σπάρτη τίμησε τον πολιούχο της Όσιο Νίκωνα τον ‘’Μετανοείτε’’

Διαδώστε:
Η Σπάρτη τίμησε τον πολιούχο της Όσιο Νίκωνα τον ‘’Μετανοείτε’’

Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας τελέστηκε χθες το απόγευμα, Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2022, παραμονή της εορτής του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος του ‘’Μετανοείτε’’, στον φερώνυμο περικαλλή Ενοριακό Ναό της λακωνικής πρωτεύουσας.

Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Πατρών κ. Χρυσόστομος, Καλαβρύτων κ. Ιερώνυμος και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο οποίος και χοροστάτησε.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης, αμέσως μετά την ευλόγηση των άρτων, αναφέρθηκε αρχικά στις εορτές των Αγίων, που αποτελούν για κάθε χριστιανό οφειλή και ωφέλεια. Στη συνέχεια μίλησε για την χαρμόσυνη εορτή του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος «του Μετανοείτε», ο οποίος επί χίλια και πλέον έτη προστατεύει την Λακεδαίμονα και αποτελεί οδοδείκτη για κάθε χριστιανό με το πολυδύναμο κήρυγμά του. Ολοκληρώνοντας, παρουσίασε στο εκκλησίασμα με επαινετικά λόγια τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, τους οποίους και ευχαρίστησε για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής του.

Ιδιαίτερα στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως ευχήθηκε πολύκαρπη και καλλίκαρπη ποιμαντορία επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος της ιστορικής αυτής περιοχής.

Ακολούθως, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Νικηφόρος, ο οποίος αρχικά, διερμηνεύοντας και τα αισθήματα των παρευρισκομένων Μητροπολιτών, ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την ευγενική όσο και τιμητική πρόσκληση.

Επίσης τον ευχαρίστησε για την τοποτηρητεία του επί ένδεκα μήνες στην Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, την οποία έφερε εις πέρας με περίσσια αγάπη, σοφία και νεανικό σφρίγος.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο του τιμώμενου Αγίου στεκόμενος ιδιαίτερα στον πυρήνα του κηρύγματός του, που ήταν η μετάνοια. Ο Σεβασμιώτατος κ. Νικηφόρος χαρακτήρισε την μετάνοια ως μονόδρομο της πνευματικής ζωής, μοχλό επαναφοράς στην αφετηρία της βαπτίσεως, συμφιλίωση με τον Θεό και καθαρισμό συνείδησης. Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε ο τιμώμενος Άγος να ευλογεί και να αγιάζει τους πιστούς της ευρύτερης περιοχής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων