25/05/2023 25/05/2023 Την Απόδοση της εορτής του Πάσχα τίμησε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 η Εκκλησία μας. Στη Σπάρτη, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τελέσθηκε το βράδυ της παραμονής Ιερά Αγρυπνία, που περιελάμβανε την Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου. Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο Ποιμενάρχης μας μίλησε για το...
25 Μαΐου, 2023 - 12:08
Τελευταία ενημέρωση: 25/05/2023 - 12:14

Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος

Διαδώστε:
Ιερά Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος

Την Απόδοση της εορτής του Πάσχα τίμησε την Τετάρτη 24 Μαΐου 2023 η Εκκλησία μας. Στη Σπάρτη, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος, προεξάρχοντος του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τελέσθηκε το βράδυ της παραμονής Ιερά Αγρυπνία, που περιελάμβανε την Ακολουθία της Αναστάσεως του Κυρίου.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο Ποιμενάρχης μας μίλησε για το λάθος που κάνουν αρκετοί χριστιανοί το βράδυ της Αναστάσεως, όταν αποχωρούν από τους Ναούς αμέσως μετά το άκουσμα του νικητήριου παιάνα της ζωής επί του θανάτου, το «Χριστός Ανέστη», και δεν συμμετέχουν στην πρώτη αναστάσιμη Θεία Λειτουργία. Το λάθος αυτό, επισήμανε ο Σεβασμιώτατος, θα πρέπει να προσπαθήσουν όλοι εντός της Εκκλησίας να μην το επαναλάβουν τα επόμενα χρόνια, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η Αγρυπνία για την Απόδοση του Πάσχα δίνει την ευκαιρία για μία – μερική έστω – επανόρθωση.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους πιστούς να έχουν χαρά και ειρήνη στις καρδιές τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων