29/11/2021 29/11/2021 Οι εκτελεσθέντες στο Μονοδένδρι από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατά την Εθνική Αντίσταση τιμήθηκαν χθες, Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, στη  Σπάρτη. Οι εκδηλώσεις στη λακωνική πρωτεύουσα ξεκίνησαν στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία για την Εθνική Αντίσταση και επιμνημόσυνη δέηση για τους 118 συμπατριώτες μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου....
29 Νοεμβρίου, 2021 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/11/2021 - 17:48

Ημέρα τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση: η θυσία των Σπαρτιατών στο Μονοδένδρι

Διαδώστε:
Ημέρα τιμής και μνήμης για την Εθνική Αντίσταση: η θυσία των Σπαρτιατών στο Μονοδένδρι

Οι εκτελεσθέντες στο Μονοδένδρι από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής κατά την Εθνική Αντίσταση τιμήθηκαν χθες, Κυριακή, 28 Νοεμβρίου 2021, στη  Σπάρτη.

Οι εκδηλώσεις στη λακωνική πρωτεύουσα ξεκίνησαν στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας με Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, Δοξολογία για την Εθνική Αντίσταση και επιμνημόσυνη δέηση για τους 118 συμπατριώτες μας, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Ακολούθησε η εκφώνηση επίκαιρης ομιλίας από τον θεολόγο, εκπαιδευτικό και συγγραφέα κ. Νικόλαο Κουφό.

Αμέσως μετά έγινε μετάβαση των επισήμων στο Ηρώο των εκτελεσθέντων στο Μονοδένδρι, όπου ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και αποδόθηκαν τιμές. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο καθηγητής κ. Κωνσταντίνος Αραβώσης, Γενικός Γραμματέας Φυσικού Περιβάλλοντος και Υδάτων στο Υπουργείο Περιβάλλοντας και Ενέργειας.

 

Σημειώνεται, ότι στο πλαίσιο της θλιβερής επετείου της εκτέλεσης των συμπατριωτών μας στο Μονοδένδρι, το απόγευμα της Παρασκευής 26 Νοεμβρίου τελέσθηκε από τον Σεβασμιώτατο κ. Ευστάθιο τρισάγιο στο μνημείο των 118 στο πάρκο ‘’Σταύρος Νιάρχος’’ στη Σπάρτη. Ακολούθησαν ομιλία, προσκλητήριο νεκρών, κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων