30/07/2019 30/07/2019 Τις Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, προκειμένου να έχουν μία πνευματική επαφή με τους 100 νέους της γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου, που είναι ηλικίας 15-17 ετών. Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως: Τους δύο Μητροπολίτες υποδέχθηκαν ο...
30 Ιουλίου, 2019 - 17:41

Κοντά στους νέους οι Μητροπολίτες Σπάρτης και Μάνης

Διαδώστε:
Κοντά στους νέους οι Μητροπολίτες Σπάρτης και Μάνης

Τις Κατασκηνώσεις Ταϋγέτης επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας 29 Ιουλίου 2019 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σπάρτης κ. Ευστάθιος με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μάνης κ. Χρυσόστομο, προκειμένου να έχουν μία πνευματική επαφή με τους 100 νέους της γ΄ κατασκηνωτικής περιόδου, που είναι ηλικίας 15-17 ετών.

Διαβάστε αναλυτικά την ανακοίνωση της Ιεράς Μητροπόλεως:

Τους δύο Μητροπολίτες υποδέχθηκαν ο Πρωτοσύγκελλος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλος Μαντζαβράκος, ως υπεύθυνος ιερέας της περιόδου, ο αρχηγός της περιόδου θεολόγος κ. Ιωάννης Γκοβάτσος , τα υπόλοιπα στελέχη και φυσικά οι κατασκηνωτές.

Κατά τη διάρκεια του μεσημβρινού γεύματος,  καλωσόρισε τους δύο Ιεράρχες ο υπαρχηγός της περιόδου κ. Παναγιώτης Μανιατάκος.  Αμέσως μετά τον λόγο πήρε ο αρχηγός της περιόδου, θεολόγος κ. Ιωάννης Γκοβάτσος, ο οποίος ευχαρίστησε τους δύο Μητροπολίτες για την παρουσία τους, που αποτελεί πηγή χαράς. Στη συνέχεια αναφέρθηκε στα πολυποίκιλα οφέλη που αποκομίζουν τα παιδιά από την ολιγοήμερη διαμονή τους στην Ταϋγέτη.

Στη συνέχεια ο Σεβ.  Μητροπολίτης μας παρουσίασε στους κατασκηνωτές τον Σεβ. Μητροπολίτη Μάνης μιλώντας με θερμά λόγια για την πνευματικότητα και την θεολογική του κατάρτιση. Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε αρχικά τον Σεβ. Ποιμενάρχη μας για την ευγενική του πρόσκληση, που του έδωσε την ευκαιρία να βρεθεί για ακόμη μία φορά  στην Ταϋγέτη και να βιώσει από κοντά την όμορφη  ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί όλα αυτά τα χρόνια με πολλούς κόπους και θυσίες. Ο Μητροπολίτης Μάνης τόνισε ότι οι κατασκηνωτικές αυτές ημέρες αποτελούν για τους νέους και τις νέες του τόπου μας έναν φωτεινό  ‘’φάρο’’ που τους βοηθάει να μην αποπροσανατολιστούν τα δύσκολα χρόνια της νεότητας . Στη συνέχεια απηύθυνε πατρικά λόγια αγάπης στα παιδιά.

Από την πλευρά τους οι κατασκηνωτές πρόσφεραν ένα συμβολικό δώρο στον προσκεκλημένο Μητροπολίτη Μάνης, παρουσίασαν τις κραυγές των ομάδων τους και τραγούδησαν, με πρωτοφανή παλμό, χριστιανικά και πατριωτικά τραγούδια.

Η αναμνηστική φωτογραφία, στον χώρο της σημαίας, επισφράγισε την όμορφη αυτή μεσημβρινή συνάντηση.

Να υπενθυμίσουμε ότι με την περίοδο αυτή ολοκληρώνεται η φετινή λειτουργία των κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, που συνολικά φιλοξένησαν περίπου 500 νέους και νέες  απ’ όλη την Μητροπολιτική μας περιφέρεια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων