07/01/2022 07/01/2022 Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός ανήμερα των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευσταθίου, και παρουσία των τοπικών αρχόντων. Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος έκανε αρχικά μία αναφορά στις πολλές αναμνήσεις...
07 Ιανουαρίου, 2022 - 15:21
Τελευταία ενημέρωση: 07/01/2022 - 14:50

Ξύπνησαν αναμνήσεις για τον Μητροπολίτη Σπάρτης στη Μεγαλόπολη

Διαδώστε:
Ξύπνησαν αναμνήσεις για τον Μητροπολίτη Σπάρτης στη Μεγαλόπολη

Στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Μεγαλοπόλεως, τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ο Μεγάλος Αγιασμός ανήμερα των Θεοφανείων, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευσταθίου, και παρουσία των τοπικών αρχόντων.

Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος έκανε αρχικά μία αναφορά στις πολλές αναμνήσεις που έχει από τον Μητροπολιτικό Ναό Μεγαλόπολης, αφού βίωσε, ως λαϊκός ακόμα, τις εργασίες για την ολοκλήρωση της ανέγερσής του, συμμετείχε, ως διάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Μεσσηνίας, στα εγκαίνιά του, ενώ στον ίδιο Ναό, κατά τη διάρκεια της ενδεκαετούς διακονίας του, ως ιεροκήρυκας στην Ιερά Μητρόπολη Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως, πολλές φορές ιερούργησε. Μάλιστα τον Δεκέμβριο του 1966 χειροτονήθηκε εκεί Πρεσβύτερος και την ίδια ημέρα έλαβε το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στην εορτή των Θεοφανίων ευχόμενος με την φώτιση του Θεού να μπορέσουμε να δούμε και να βιώσουμε την ομορφιά της ζωής, να σταθούμε με αγάπη κοντά στον συνάνθρωπό μας σε χαρές και σε λύπες και να θέσουμε σωστές προτεραιότητες με απώτερο στόχο την συμμετοχή μας στη Βασιλεία των Ουρανών.

Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων