24/07/2023 25/07/2023 Πανηγυρικά εόρτασε η Μονεμβάσια την 202η επέτειο απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό ζυγό την Κυριακή 23 Ιουλίου 2ο23. Το πρωί της επετειακής ημέρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου εντός της καστροπολιτείας, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας,...
24 Ιουλίου, 2023 - 21:28
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2023 - 1:37

Λαμπρή η 202η επέτειος απελευθέρωσης της Μονεμβασίας

Διαδώστε:
Λαμπρή η 202η επέτειος απελευθέρωσης της Μονεμβασίας

Πανηγυρικά εόρτασε η Μονεμβάσια την 202η επέτειο απελευθέρωσής της από τον Τουρκικό ζυγό την Κυριακή 23 Ιουλίου 2ο23.

Το πρωί της επετειακής ημέρας, στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου εντός της καστροπολιτείας, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η Θεία Λειτουργία και η Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος απηύθυνε στο εκκλησίασμα λόγο πνευματικής οικοδομής αναφερόμενος στην ευαγγελική περικοπή της ημέρας.

Αμέσως μετά το πέρας της Δοξολογίας, εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τον κ. Αθανάσιο Καψάλη, καθηγητή Γενικής Εκκλησιαστικής Ιστορίας και Πρόεδρο του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας Αθηνών.

Ακολούθως, ο Δήμος Μονεμβασίας τίμησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο για την επί 43 έτη πολυσχιδή προσφορά του στην τοπική Εκκλησία.

Στη συνέχεια επίσημοι και κοινό μετέβησαν στον χώρο της πλατείας του Ελκομένου Χριστού, όπου τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο και ακολούθησαν κατάθεση στεφάνων, τήρηση ενός λεπτού σιγής εις μνήμην των πεσόντων και ανάκρουση του Εθνικού μας Ύμνου από την Φιλαρμονική Μονεμβασίας.

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, οι Βουλευτές Λακωνίας κ.κ. Νεοκλής Κρητικός και Αθανάσιος Δαβάκης και η κα Νάγια Γρηγοράκου, ο Δήμαρχος Δ. Μονεμβασίας κ. Ηρακλής Τριχείλης, ο Διοικητής της Στρατιωτικής Φρουράς Λακωνίας Ταξίαρχος κ. Δημήτριος Αννετούδης και ο Αστυνομικός Διευθυντής Λακωνίας κ. Βασίλειος Τσιγαρίδης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων