28/03/2023 28/03/2023 Στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και παρουσία αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Βαλτογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στη θέωση του...
28 Μαρτίου, 2023 - 10:39
Τελευταία ενημέρωση: 28/03/2023 - 10:38

Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Διαδώστε:
Ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης

Στον Ιερό Ναό Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο Ε΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και παρουσία αρκετών κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εκφώνησε ο Καθηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίων Αναργύρων Πάρνωνα, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Γρηγόριος Βαλτογιάννης, ο οποίος αναφέρθηκε στη θέωση του Ανθρώπου.

Κατακλείοντας την εσπερινή λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος, στεκόμενος στο περιεχόμενο της ομιλίας του πατρός Γρηγορίου, επισήμανε ότι “ο Πανάγαθος Θεός έχει δώσει στον Άνθρωπο όλα τα εφόδια, για να πορευτεί στην επίγεια ζωή με αρετή και στη συνέχεια να συμμετέχει στην Επουράνια Βασιλεία. Επομένως, τα εφόδια αυτά, όπως η προσευχή, η θυσιαστική αγάπη για τον συνάνθρωπο και η μετάνοια, δεν θα πρέπει να μείνουν ανενεργά, αλλά να αποτελέσουν οδοδείκτες και μέρος της καθημερινότητάς μας“.

    

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων