23/09/2019 23/09/2019 Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού, στον φερώνυμο Ιδρυματικό Ναό στο ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων και ΑΜΕΑ στους Μολάους, τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, Μάνης κ. Χρυσοστόμου και...
23 Σεπτεμβρίου, 2019 - 16:51
Τελευταία ενημέρωση: 23/09/2019 - 16:26

Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του Μητρ. Σπάρτης στους Μολάους

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των Ονομαστηρίων του Μητρ. Σπάρτης στους Μολάους

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής του Αγίου Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού, στον φερώνυμο Ιδρυματικό Ναό στο ίδρυμα περιθάλψεως χρονίως πασχόντων και ΑΜΕΑ στους Μολάους, τελέσθηκε η Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβ. Ποιμενάρχη κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμία, Μάνης κ. Χρυσοστόμου και Σισανίου και Σιατίστης κ. Αθανασίου.

Στον Όρθρο χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μάνης. Επίκαιρα μίλησε στο πυκνό εκκλησίασμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σισανίου και Σιατίστης. Ολοκληρώνοντας την μεστή νοημάτων ομιλία του, αναφέρθηκε στον εορτάζοντα Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Ευστάθιο τονίζοντας ότι επί σειρά ετών ποιμαίνει την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης με σοφία, διάκριση και πνεύμα Χριστού, ενώ του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το θεάρεστο έργο του.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών του Ιδρύματος. Επακολούθησε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας εντός του Ιδρύματος προς στηριγμό και ενίσχυση των τροφίμων, προπορευομένης της Φιλαρμονικής Μολάων.

Ο Σεβασμιώτατος , με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής, ευχαρίστησε τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες και όλους τους παρευρισκόμενους πιστούς, που είχαν συρρεύσει από την ευρύτερη περιοχή, ενώ αντευχήθηκε υγεία, χαρά και κατά Θεόν προκοπή.

Στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας Σπάρτης, την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου, τον οποίον συνεπικούρησαν κληρικοί της ευρύτερης περιοχής. Ομιλία εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχ. Ευσέβιος Ρασσιάς.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων