21/09/2023 21/09/2023 Τα ονομαστήρια του εόρτασε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού. Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στους Μολάους, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών...
21 Σεπτεμβρίου, 2023 - 13:40

Ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Σπάρτης στους Μολάους

Διαδώστε:
Ο εορτασμός των ονομαστηρίων του Μητροπολίτη Σπάρτης στους Μολάους

Τα ονομαστήρια του εόρτασε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2023, ημέρα που η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη του Αγίου Μεγαλομάρτυρος Ευσταθίου και της συνοδείας αυτού.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής τελέσθηκε Τρισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, στον Ιδρυματικό Ναό του Αγίου Ευσταθίου στους Μολάους, με τη συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου και Γλυφάδας κ. Αντωνίου, ο οποίος και χοροστάτησε στον Όρθρο.

Προς το εκκλησίασμα απηύθυνε λόγο πνευματικής οικοδομής ο Μητροπολίτης Γλυφάδας κ. Αντώνιος, ο οποίος αρχικά αναφέρθηκε στο Μυστήριο του Σταυρού και στη δύναμη που αντλεί μέσω Αυτού κάθε χριστιανός. Στη συνέχεια, μίλησε με θερμά λόγια για τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο οποίος, όπως είπε “όχι μόνο σηκώνει με θαυμαστό τρόπο τον προσωπικό του σταυρό, αλλά βοηθάει το ποίμνιό του και όποιον έχει την τύχη να συνδέεται μαζί του πνευματικά, να ακολουθήσει τον δύσβατο, αλλά και ωραίο δρόμο της αρετής και της σωτηρίας“.

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε η καθιερωμένη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των ευεργετών του Ιδρύματος.

Ακολούθως, τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Γλυφάδας, για τα συγκινητικά και πηγαία λόγια του, τον Μητροπολίτη Πατρών, ο οποίος συμμετείχε και τις δύο ημέρες στις ιερές ακολουθίες και μάλιστα ομίλησε στον Εσπερινό, τους τοπικούς άρχοντες, τους εκπροσώπους των Σωμάτων Ασφαλείας, καθώς και τον ευσεβή λαό, που θέλησε να εκδηλώσει με την παρουσία του την αγάπη προς το πρόσωπό του.

Κατακλείοντας τον ευχαριστήριο λόγο του, ο Σεβασμιώτατος  ευχήθηκε στους παρευρισκόμενους και στο χριστεπώνυμο πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας υγεία, σωματική και πνευματική, ενώ προέτρεψε κάθε χριστιανό να αγαπά χωρίς όρους και όρια, να δουλεύει για τη Δόξα του Θεού, τον έπαινο της Εκκλησίας και για να δίνει χαρά στον συνάνθρωπο.

Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο Αρχιερατικός Επίτροπος Μολάων, εφημέριος Πακίων και Διευθυντής του ιδρύματος Μολάων, Πρωτ. Παναγιώτης Λεγάκης, ο οποίος εκ μέρους του ιερού κλήρου και του λαού της περιοχής, αλλά και των εργαζομένων και τροφίμων του Ιδρύματος, ευχήθηκε στον Ποιμενάρχη μας υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο του.

Ακολούθησε, σε χαρμόσυνο κλίμα, το καθιερωμένο κέρασμα στον προαύλιο χώρο.

     

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων