20/12/2023 20/12/2023 Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, μετέβη τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου παρέστη στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Σεβαστιανού και της 50ης επετείου της εις Επίσκοπον εκλογής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη...
20 Δεκεμβρίου, 2023 - 19:35
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2023 - 19:21

Ο Επίσκοπος Λακεδαιμονίας Θεόφιλος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Διαδώστε:
Ο Επίσκοπος Λακεδαιμονίας Θεόφιλος στο Οικουμενικό Πατριαρχείο

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, μετέβη τη Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου 2023, στο Οικουμενικό Πατριαρχείο, όπου παρέστη στη Θεία Λειτουργία, που τελέστηκε στον Πάνσεπτο Πατριαρχικό Ναό, με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Μάρτυρος Σεβαστιανού και της 50ης επετείου της εις Επίσκοπον εκλογής του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίου.

Εν συνεχεία, ο Παναγιώτατος προέστη της Ακολουθίας της τελετής υπογραφής της Πατριαρχικής και Συνοδικής Πράξεως εντάξεως στο Εορτολόγιο της Εκκλησίας τριών νέων Αγίων: της Μοναχής Γαβριηλίας (Παπαγιάννη), του Ιερομονάχου Αθανασίου Χαμακιώτου και του Αρχιμανδρίτου Γερβασίου Παρασκευοπούλου.

Ακολούθως, ο Οικουμενικός Πατριάρχης δέχθηκε στο γραφείο του τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Λακεδαιμονίας, ο οποίος υπέβαλε τα σέβη του και ζήτησε την ευχή του Παναγιωτάτου για τη νέα του διακονία στον χώρο της Εκκλησίας.

Από την πλευρά του, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος ευχήθηκε στο νέο Επίσκοπο πολύκαρπη και καλλίκαρπη διακονία, πλησίον του Σεπτού Γέροντά του, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, ενώ του πρόσφερε, ως ευλογία, ένα Αρχιερατικό Εγκόλπιο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων