02/05/2021 02/05/2021 Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, ο Εσπερινός της Αγάπης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Λόγω των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, δεν προηγήθηκε στο Επισκοπείο η αμφιοφορία του Σεβασμιωτάτου, σύμφωνα με το Βυζαντινό τυπικό,...
02 Μαΐου, 2021 - 18:32
Τελευταία ενημέρωση: 02/05/2021 - 18:12

Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας

Διαδώστε:
Ο Εσπερινός της Αγάπης στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, το πρωί της Κυριακής του Πάσχα τελέσθηκε, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη, ο Εσπερινός της Αγάπης προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Λόγω των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, δεν προηγήθηκε στο Επισκοπείο η αμφιοφορία του Σεβασμιωτάτου, σύμφωνα με το Βυζαντινό τυπικό, ούτε πραγματοποιήθηκε η λιτανευτική πομπή στους δρόμους γύρω από τον Μητροπολιτικό ναό.

Κατά την διάρκεια του Εσπερινού ανεγνώσθη το Ιερό Ευαγγέλιο, εκτός από την ελληνική γλώσσα, και στην αγγλική από τον ιεροκήρυκα της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτα.

Στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  αναφέρθηκε στην Ανάσταση του Κυρίου, που αποτελεί επιβεβαίωση και επιστέγασμα όλης της διδασκαλίας Του. Η Ανάσταση, τόνισε ο Ιεράρχης, προσφέρει παρηγοριά στον πονεμένο συνάνθρωπό μας, σε όποιον έχει κεκοιμημένους, αλλά και σε κάθε χριστιανό, αφού όλοι μας προσδοκούμε »ανάσταση νεκρών και ζωή του μέλλοντος αιώνος».

Όπως άλλωστε είχε αναφέρει ο ιερός Χρυσόστομος, »δεν είναι δυνατόν ένας αθάνατος Πατέρας να έχει δημιουργήσει θνητά παιδιά».

Ολοκληρώνοντας ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Αναστάς Κύριος, που αποτελεί την απαντοχή και την παρηγοριά μας, να φέρει χαρά και ειρήνη σε όλο τον κόσμο.

Με την ολοκλήρωση του Εσπερινού της Αγάπης, ο Σεβ. Μητροπολίτης διένειμε εντός του Ναού τα πασχαλινά αυγά, που νωρίτερα είχε ευλογήσει, ενώ ευχήθηκε του χρόνου η διαδικασία αυτή να γίνει στο Επισκοπείο, όπως συνηθιζόταν όλα τα προηγούμενα χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων