14/03/2023 14/03/2023 Το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου 2023, στον περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, τελέσθηκε ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, ως προσκεκλημένου του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή. Στη...
14 Μαρτίου, 2023 - 17:20
Τελευταία ενημέρωση: 14/03/2023 - 16:00

Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Μολάων

Διαδώστε:
Ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός στον Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Μολάων

Το απόγευμα της Κυριακής 12 Μαρτίου 2023, στον περικαλλή Ενοριακό Ιερό Ναό Γεννήσεως του Χριστού Μολάων, τελέσθηκε ο Γ΄ Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονος, ως προσκεκλημένου του Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, και με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Στη μεστή νοημάτων ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος κ. Παντελεήμων αναφέρθηκε στη σημαντική εκκλησιαστική περίοδο της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και στην προσπάθεια που θα πρέπει να καταβάλει κάθε χριστιανός για πνευματική ανύψωση, μέσω της συγγνώμης, της μετάνοιας, της αδιάλειπτης προσευχής, της νηστείας, του συνετού λόγου και των καλών πράξεων.

Από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος  ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου, για την αποδοχή της πρόσκλησής του, ώστε να λαμπρύνει με την παρουσία του τον φετινό εορτασμό των Λακώνων Αγίων, καθώς και για τις ψυχωφέλιμες ομιλίες του, ενώ του ευχήθηκε υγεία και μακροημέρευση, ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα το σπουδαίο έργο του στην Ιερά Μητρόπολή του και στην ακριτική Θράκη γενικότερα επ’ ωφελεία των ευλαβών χριστιανών της περιοχής.

Μετά το πέρας του Κατανυκτικού Εσπερινού, ο εφημέριος Μολάων, Πανοσ. Αρχ. Γεράσιμος Πετρολέκας, ως ανάμνηση της επισκέψεως, πρόσφερε στον Σεβ. Μητροπολίτη Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμονα ένα αντίγραφο της εφεστίου εικόνας της Γεννήσεως του Χριστού, που κοσμεί τον εν λόγω Ιερό Ναό.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων