21/06/2022 21/06/2022 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πρώτος πανηγυρικός Εσπερινός για τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον εθνοϊερομάρτυρα Ανανία Λαμπάρδη Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας, στην Αγικατάταξη του οποίου προέβη η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 14 Ιουνίου.  Επίκεντρο του πανηγυρικού κλίματος ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Σπάρτης όπου στην ακολουθία χοροστάτησε ο...
21 Ιουνίου, 2022 - 9:41
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2022 - 9:49

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης καθιέρωσε την ιερά εικόνα του Αγίου Ανανία

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης καθιέρωσε την ιερά εικόνα του Αγίου Ανανία

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια τελέστηκε το απόγευμα της Κυριακής ο πρώτος πανηγυρικός Εσπερινός για τον νέο Άγιο της Εκκλησίας μας, τον εθνοϊερομάρτυρα Ανανία Λαμπάρδη Μητροπολίτη Λακεδαιμονίας, στην Αγικατάταξη του οποίου προέβη η Αγία και Ιερά Σύνοδος του Οικουμενικού Πατριαρχείου στις 14 Ιουνίου. 

Επίκεντρο του πανηγυρικού κλίματος ο Μητροπολιτικός Ναός Ευαγγελιστρίας Σπάρτης όπου στην ακολουθία χοροστάτησε ο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιος με τη συμμετοχή πλειάδας κληρικών απ’ όλη την Μητροπολιτική περιφέρεια Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού, ο Σεβασμιώτατος καθιέρωσε και έχρισε με Άγιο Μύρο, την ιερή εικόνα του Αγίου Ανανία, που φιλοτέχνησε η αδελφότητα της Ιεράς Μονής Ζερμπίτσης.

Στην ομιλία του αναφέρθηκε αρχικά στη διαδικασία που ακολουθήθηκε, ώστε αρχικά η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος να αποδεχθεί ομόφωνα την εισήγηση της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης και ακολούθως το Οικουμενικό Πατριαρχείο να προχωρήσει στην Αγιοκατάταξη του εθνομάρτυρα Ανανία Λαμπάρδη.

Στη συνέχεια μίλησε για την ισχυρή προσωπικότητα, τον χριστιανικό βίο, το πνευματικό έργο, την πατριωτική συνεισφορά και το μαρτυρικό τέλος του νέου Αγίου της Εκκλησίας μας.

Ολοκληρώνοντας, ευχήθηκε η Λακεδαίμονα και η Δημητσάνα να έχουν την ευλογία και την προστασία του Αγίου Ανανία. Υπενθυμίζεται ότι ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος είχε μιλήσει αποκλειστικά για την Αγιοκατάταξη και στο ope.gr και τον δημοσιογράφο Αντώνη Μακατούνη.  Πατήστε ΕΔΩ για να ακούσετε τη συνέντευξη.

Μετά το πέρας του Αρχιερατικού Εσπερινού, ο Ποιμενάρχης διένειμε, ως ευλογία, σε κληρικούς και λαϊκούς, μία εικόνα του Αγίου Ανανία.

Απολυτίκιο

Δημητσάνης τον γόνον, Λακεδαίμονος καύχημα, Ιερομαρτύρων την δόξαν, και του Έθνους τον πρόμαχον, τιμήσωμεν πιστοί ασματικώς, τον θείον Ανανίαν εκ ψυχής, τούτω κράζοντες τό, χαίροις Πάτερ, λαμπρόν της Εκκλησίας σέμνωμα. Δόξα τω σε δοξάσαντο Χριστώ, δόξα τω σε αγιάσαντι, δόξα τω χορηγούντι δια σου, πάσι τα κρείττονα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων