21/07/2021 21/07/2021 Την μνήμη του προφήτη Ηλία του Θεσβίτη τίμησε την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 η Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος το απόγευμα της παραμονής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ναό Λογγανίκου, ενώ την κυριώνυμη ημέρα ιερούργησε στον πανηγυρίσαντα Ι.Ν Κονιδίτσας. Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον...
21 Ιουλίου, 2021 - 18:08
Τελευταία ενημέρωση: 21/07/2021 - 18:28

Επίσκεψη Μητροπολίτη Σπάρτης στην Μονή Παναγίας Ταϋγέτης

Διαδώστε:
Επίσκεψη Μητροπολίτη Σπάρτης στην Μονή Παναγίας Ταϋγέτης

Την μνήμη του προφήτη Ηλία του Θεσβίτη τίμησε την Τρίτη 20 Ιουλίου 2021 η Εκκλησία. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος το απόγευμα της παραμονής χοροστάτησε στον πανηγυρικό Αρχιερατικό Εσπερινό στον Ενοριακό Ναό Λογγανίκου, ενώ την κυριώνυμη ημέρα ιερούργησε στον πανηγυρίσαντα Ι.Ν Κονιδίτσας.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Μητροπόλεώς, Πανοσ. Αρχ. Θεόφιλο Μαντζαβράκο, και τον υπεύθυνο των κατασκηνώσεων Ταϋγέτης, εφημέριο Σελλασίας, π. Νικόλαο Τσέτσεκα, επισκέφθηκε αρχικά την ιστορική Ιερά Μονή Παναγίας Ταύγέτης, που χρονολογείται από τον 17ο αιώνα, και μάλιστα είναι μία από τις έξι Ιερές Μονές της τοπικής μας Εκκλησίας, που προσφάτως ανασυστάθηκαν, με σκοπό αφενός να τιμηθούν στο πλαίσιο της Εθνικής επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του ’21, για τον σημαντικό τους ρόλο κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, αφ ετέρου για να ανοίξει ο δρόμος για την ανακαίνιση και αναστήλωσή τους και ίσως στο μέλλον της αναβίωσης της μοναστικής τους λειτουργίας.

Στη συνέχεια ο Σεβασμιώτατος επισκέφθηκε τις εγκαταστάσεις των Κατασκηνώσεων της Ιεράς Μητροπόλεώς, οι οποίες δυστυχώς, για δεύτερη χρονιά, δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν και να υποδεχθούν εκατοντάδες νέους και νέες του τόπου, εξαιτίας των προληπτικών μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού. Η επίσκεψη ολοκληρώθηκε με την τέλεση Εσπερινού επί της αποδόσεως της εορτής του Προφήτη Ηλία, στον φερώνυμο Ιερό Ναό που δεσπόζει στον πανέμορφο χώρο των Κατασκηνώσεων.

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων