17/01/2024 17/01/2024 Τη μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου τίμησε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 η Εκκλησία μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεώς Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευστάθιος μετέβη το απόγευμα της παραμονής της εορτής στο χωριό Σάγκα Αρκαδίας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό. Στην...
17 Ιανουαρίου, 2024 - 15:49
Τελευταία ενημέρωση: 17/01/2024 - 15:32

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου στον Σάγκα Αρκαδίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Αγίου Αντωνίου στον Σάγκα Αρκαδίας

Τη μνήμη του Οσίου Αντωνίου του Μεγάλου τίμησε την Τετάρτη 17 Ιανουαρίου 2024 η Εκκλησία μας. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητής της Ιεράς Μητροπόλεώς Μαντινείας και Κυνουρίας κ. Ευστάθιος μετέβη το απόγευμα της παραμονής της εορτής στο χωριό Σάγκα Αρκαδίας χοροστάτησε στον πανηγυρικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον φερώνυμο πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό.

Στην μεστή νοημάτων ομιλία που απηύθυνε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον τιμώμενο Άγιο, ο οποίος απαρνήθηκε τα πλούτη μοιράζοντας την μεγάλη πατρική περιουσία του στους φτωχούς, έφτασε στα ανώτατα όρια της άσκησης και φώτισε τις ψυχές πολλών ανθρώπων που έσπευδαν από πολλά μέρη στην έρημο της Αιγύπτου, για να τον συμβουλευτούν.

(Φωτογραφίες: Κωνσταντίνος Τσαπραλής)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων