08/01/2024 09/01/2024 Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, η Εκκλησία μας εόρτασε τη Σύναξη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ιερούργησε, στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λεβιδίου Αρκαδίας. Στην μελίρρυτη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αρχικά συνεχάρη τον...
08 Ιανουαρίου, 2024 - 17:56
Τελευταία ενημέρωση: 09/01/2024 - 0:34

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Λεβιδίου Αρκαδίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης στον πανηγυρίζοντα Ι.Ν. Τιμίου Προδρόμου Λεβιδίου Αρκαδίας

Την Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024, η Εκκλησία μας εόρτασε τη Σύναξη του Αγίου Ιωάννη του Προδρόμου και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, στο πλαίσιο της Τοποτηρητείας του στην Ιερά Μητρόπολη Μαντινείας και Κυνουρίας ιερούργησε, στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό Τιμίου Προδρόμου Λεβιδίου Αρκαδίας.

Στην μελίρρυτη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος αρχικά συνεχάρη τον περίφημο Λαμπαδάριο του Μητροπολιτικού Ναού Αθηνών, κ. Αλέκο Κατσαρό, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από το Λεβίδι, για την εξαιρετική παρουσία τόσο του ιδίου όσο και των συνεργατών του. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για το πρόσωπο του ενδόξου Προφήτου και Βαπτιστού Ιωάννου, ο οποίος αποτέλεσε παράδειγμα πίστεως, ασκητισμού και ταπεινοφροσύνης.

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων