14/06/2021 14/06/2021 Με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, τα εγκαίνια του Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Μεσοχωρίου, ο οποίος λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια με ειδική άδεια του Σεβασμιωτάτου και των αειμνήστων προκατόχων του. Στην ανέγερση και ανακαίνιση του Ιερού Ναού έχουν συμβάλει το...
14 Ιουνίου, 2021 - 14:40
Τελευταία ενημέρωση: 14/06/2021 - 22:04

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης τέλεσε τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεσοχωρίου

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης τέλεσε τα εγκαίνια του Ι.Ν. Αγίας Παρασκευής Μεσοχωρίου

Με εκκλησιαστική τάξη και μεγαλοπρέπεια τελέσθηκαν το πρωί του Σαββάτου 12 Ιουνίου 2021, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο, τα εγκαίνια του Ι.Ν Αγίας Παρασκευής Μεσοχωρίου, ο οποίος λειτουργούσε τα προηγούμενα χρόνια με ειδική άδεια του Σεβασμιωτάτου και των αειμνήστων προκατόχων του.

Στην ανέγερση και ανακαίνιση του Ιερού Ναού έχουν συμβάλει το ζεύγος Παναγιώτη και Καλλιόπης Αρώνη, ο Γεώργιος Σωτήραλης, η οικογένεια Παρασκευά Σωτήραλη και αρκετοί ακόμα ευλαβείς κάτοικοι της περιοχής.

Κατά τη διάρκεια των εγκαινίων, ο Σεβασμιώτατος εξήγησε στους πιστούς που συμμετείχαν τους συμβολισμούς της τελετουργίας. Στη συνέχεια μίλησε για την σπουδαιότητα της ανέγερσης νέων Ναών και την ευλογία που έχουν στη ζωή τους όσοι συνδράμουν σε τέτοιου είδους θεάρεστες ενέργειες. Ακολούθως απένειμε τιμητικό έπαινο στον κ. Παναγιώτη Αρώνη για την πολυετή διακονία του ως Επίτροπος στην Ενορία Μεσοχωρίου, το ορθόδοξο ήθος του και την εν γένει προσφορά του στην τοπική Εκκλησία. Παράλληλα στο πρόσωπό του τίμησε όλους όσοι συνέβαλαν στην προσπάθεια ανέγερσης και ανακαίνισης του εγκαινιασθέντος Ναού.

Αμέσως μετά μίλησε και ο εφημέριος Νεαπόλεως, που εξυπηρετεί και το Μεσοχώρι, π. Γεώργιος Ζωγράφος, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία και την πατρική του αγάπη, καθώς και ονομαστικά όλους όσοι συνέδραμαν στην ανέγερση και την ανακαίνιση του Ναού, αλλά και στην τελετή των εγκαινίων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων