28/04/2022 28/04/2022 Την μνήμη των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των εν Λέσβω τίμησε την Τρίτη της Διακαινησίμου, 26 Απριλίου 2022, η Εκκλησία. Στον φερώνυμο Ιερό Ναό Κεφαλά τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε στο εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της...
28 Απριλίου, 2022 - 11:55
Τελευταία ενημέρωση: 28/04/2022 - 11:59

Ο Μητροπολίτης Σπάρτης βράβευσε ιερέα για τα 46 χρόνια προσφοράς του

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σπάρτης βράβευσε ιερέα για τα 46 χρόνια προσφοράς του

Την μνήμη των νεοφανών μαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης των εν Λέσβω τίμησε την Τρίτη της Διακαινησίμου, 26 Απριλίου 2022, η Εκκλησία.

Στον φερώνυμο Ιερό Ναό Κεφαλά τελέσθηκαν ο Όρθρος, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε στο εκκλησίασμα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς, Αρχιμανδρίτης π. Ραφαήλ Τσάλτας. Πριν την απόλυση, ο Ποιμενάρχης απένειμε τιμητικό έπαινο στον συνταξιούχο κληρικό, Πρωτοπρεσβύτερο π. Βασίλειο Κυριακούλια, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο την ευαρέσκεια της τοπικής Εκκλησίας για την επί 46 έτη ευδόκιμη διακονία του στον Κεφαλά, τον έντιμο βίο και την προσήλωσή του στα ιερατικά του καθήκοντα.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε στον π. Βασίλειο υγεία και μακροημέρευση, ενώ παράλληλα συνεχάρη τόσο τον τιμώμενο κληρικό, όσο το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο και τους δωρητές, για την άψογη αγιογράφηση του Ναού, τον οποίο ο Σεβασμιώτατος είχε εγκαινιάσει το 1993.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων