13/12/2023 14/12/2023 Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε ο Μυστράς την μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Σπυρίδωνος, Eπισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, εψάλη ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα. Την...
13 Δεκεμβρίου, 2023 - 21:45
Τελευταία ενημέρωση: 14/12/2023 - 1:48

Ο Μυστράς τίμησε τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος

Διαδώστε:
Ο Μυστράς τίμησε τη μνήμη του Πολιούχου Αγίου Σπυρίδωνος

Με εκκλησιαστική μεγαλοπρέπεια εόρτασε ο Μυστράς την μνήμη του Πολιούχου του Αγίου Σπυρίδωνος, Eπισκόπου Τριμυθούντος του θαυματουργού.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023, εψάλη ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Λακεδαιμονίας κ. Θεοφίλου, Βοηθού Επισκόπου της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης, ο οποίος και ομίλησε επίκαιρα.

Την κυριώνυμη ημέρα τελέσθηκαν ο Πανηγυρικός Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Για τον τιμώμενο Άγιο και τα μηνύματα που μπορούμε να αντλήσουμε από τον θαυμαστό βίο του μίλησε ο ιεροκήρυκας της τοπικής Εκκλησίας, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Τσάλτας.

Ακολούθησε η καθιερωμένη λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στους κεντρικούς δρόμους του Μυστρά, υπό τους παιανισμούς της Φιλαρμονικής του Δήμου Σπάρτης.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Ιερή Εικόνα του Αγίου Σπυρίδωνος που κοσμεί τον Ναό, είναι πιστό αντίγραφο του «εν Κερκύρα λειψάνου του», έργο του αγιογράφου Αντωνίου Μοσχονά, που δημιουργήθηκε το 1921, με δαπάνη του αειμνήστου Κερκυραίου πρώτου αρχιμουσικού της Φιλαρμονικής Σπάρτης Σπυρίδωνος Μπαφέρνου και μαθητών του.

Για το λόγο αυτό, κάθε χρόνο την ημέρα της εορτής του Αγίου Σπυρίδωνος, πανηγυρίζει η Φιλαρμονική Σπάρτης με Θεία Λειτουργία, αρτοκλασία και συμμετοχή στην καθιερωμένη λιτανεία.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος επισφραγίζοντας την λαμπρή πανήγυρη ευχήθηκε σε όλους τους Μυστριώτες να έχουν τη χάρη και την ευλογία του Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος αποτελεί φωτεινό παράδειγμα πίστης, σύνεσης και υπομονής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων