19/08/2023 19/08/2023 Με λαμπρότητα εόρτασε ο Ελληνισμός τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το αποκαλούμενο από τον λαό μας και ως ‘’Πάσχα του Καλοκαιριού’’. Το απόγευμα της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, στον πανηγυρίσαντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγόριανης, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου. Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε...
19 Αυγούστου, 2023 - 18:20
Τελευταία ενημέρωση: 19/08/2023 - 17:17

Ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγόριανης

Διαδώστε:
Ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός στον Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αγόριανης

Με λαμπρότητα εόρτασε ο Ελληνισμός τη μεγάλη θεομητορική εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, το αποκαλούμενο από τον λαό μας και ως ‘’Πάσχα του Καλοκαιριού’’.

Το απόγευμα της παραμονής του Δεκαπενταύγουστου, στον πανηγυρίσαντα μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό Αγόριανης, τελέσθηκε ο Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στη Μεγαλόχαρη, η οποία πάντα μεσιτεύει για χάρη μας και στέκεται δίπλα μας, σαν στοργική μητέρα, για να μας παρηγορήσει, να μας γαληνεύσει και να μας καθοδηγήσει. Ο Σεβασμιώτατος, ωστόσο, επισήμανε ότι για να ικανοποιηθούν τα όποια αιτήματά μας προς την Παναγία θα πρέπει από την πλευρά μας να χαρακτηριζόμαστε από αγνότητα σώματος, καθαρότητα στόματος, ακλόνητη πίστη και ευλάβεια χωρίς υπερβολές.

Την κυριώνυμη ημέρα της εορτής ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης προέστη του πανηγυρικού Όρθρου και της Θείας Λειτουργίας στον Ενοριακό Ι.Ν Κοιμήσεως της Θεοτόκου Μαγούλας και ομίλησε επίκαιρα στο πυκνό εκκλησίασμα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων