28/06/2022 28/06/2022 Ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και μια αναμνηστική πλακέτα προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιο τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης ‘’ο Άγιος Γεώργιος’’. Αιτία για το δώρο; Η τιμητική και ψυχωφέλιμη παρουσία του στην μητροπολιτική τους περιφέρεια, μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη...
28 Ιουνίου, 2022 - 13:54
Τελευταία ενημέρωση: 28/06/2022 - 14:03

Ο Σύλλογος Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης τίμησε τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης 

Διαδώστε:
Ο Σύλλογος Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης τίμησε τον Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης 

Ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και μια αναμνηστική πλακέτα προσέφεραν στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης και Τοποτηρητή της Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ευστάθιο τα μέλη του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Ανθοχωριτών Μεγαλόπολης ‘’ο Άγιος Γεώργιος’’. Αιτία για το δώρο; Η τιμητική και ψυχωφέλιμη παρουσία του στην μητροπολιτική τους περιφέρεια, μετά την κοίμηση του μακαριστού Μητροπολίτη Ιερεμία. 

Ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος βρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου στο Ανθοχώρι Μεγαλοπόλεως την Κυριακή, 26 Ιουνίου 2022, όπου και τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας.

Στην ομιλία του προς το πυκνό εκκλησίασμα, ο σεπτός Ποιμενάρχης έκανε μία αναδρομή στο χρόνο, ενθυμούμενος την πρώτη φορά που επισκέφθηκε το Ανθοχώρι, τον Οκτώβριο του 1966, ως ιεροκήρυκας τότε της Ιεράς Μητροπόλεως Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως. Στη συνέχεια μίλησε για τα διδάγματα που μπορούμε να αντλήσουμε από την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφερόταν στο κάλεσμα των τεσσάρων ψαράδων από τον Χριστό.

Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, τον λόγο πήρε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου ‘’ο Άγιος Γεώργιος’’, Παναγιώτης Παγιώτας, ο οποίος ευχαρίστησε θερμά τον Σεβασμιώτατο για την τιμητική και ψυχωφέλιμη παρουσία του, ενώ του πρόσφερε συμβολικά – εκ μέρους όλων των Ανθοχωριτών – ένα αρχιερατικό εγκόλπιο και μία αναμνηστική πλακέτα.

Από την πλευρά του, ο Σεβασμιώτατος, εμφανώς συγκινημένος, ευχαρίστησε τον κ. Παγιώτα για τα καρδιακά του λόγια, ενώ υπογράμμισε ότι η σημαντικότερη διάκριση και πηγή δύναμης για τον κληρικό είναι η αγνή αγάπη των πιστών.

(φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων