19/04/2021 19/04/2021 Το απόγευμα της Κυριακής 18 Απριλίου 2021, στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο...
19 Απριλίου, 2021 - 21:11
Τελευταία ενημέρωση: 19/04/2021 - 20:49

Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στη Σπάρτη

Διαδώστε:
Ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός στη Σπάρτη

Το απόγευμα της Κυριακής 18 Απριλίου 2021, στον Ιερό Ναό του Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε ο Πανοσ. Αρχ. Σεραφείμ Κοσμάς, Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης και εφημέριος του Ι.Ν Αγίου Σπυρίδωνος, ο οποίος αναφέρθηκε στο πνεύμα της ενότητας που θα πρέπει να χαρακτηρίζει τα μέλη της Εκκλησίας μας.

Με την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο Ποιμενάρχης απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα εκφράζοντας αρχικά την ευχή να μην επιτρέψει ξανά ο Θεός τέτοια δοκιμασία, όπως αυτή που βιώνουμε τον τελευταίο χρόνο εξαιτίας της πανδημίας, που έχει αναγκάσει αρκετούς πιστούς να μην συμμετέχουν στις ιερές ακολουθίες όπως θα επιθυμούσαν.

Στη συνέχεια ευχαρίστησε όλους τους ομιλητές των Κατανυκτικών Εσπερινών, καθώς και όλους όσοι συμμετείχαν σε αυτούς και συνέβαλαν στην άρτια διεξαγωγή τους. Όσον αφορά στο θέμα της ενότητας, που ανέπτυξε ο π. Σεραφείμ, ο Σεβασμιώτατος τόνισε ότι αυτή απουσιάζει σε μεγάλο βαθμό, επειδή έχει επικρατήσει σε αρκετούς συνανθρώπους μας ο εγωισμός και η επιθυμία για επιβολή της άποψής τους.

Μετά την ομιλία, ακολούθησε από τον Σεβασμιώτατο η καθιερωμένη διανομή βιβλίων πνευματικής οικοδομής στους παρευρισκόμενους πιστούς με την τήρηση όλων των μέτρων για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων