19/07/2020 19/07/2020 Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε, στην Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης, η ετήσια εορτή του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης, με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος. Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μητράκος Ιωάννης, συνταξιούχος δάσκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε...
19 Ιουλίου, 2020 - 21:02

Οι Γορτύνιοι μαζεύτηκαν στην Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Διαδώστε:
Οι Γορτύνιοι μαζεύτηκαν στην Ι.Μ. Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων

Την Κυριακή 19 Ιουλίου 2020 πραγματοποιήθηκε, στην Ιερά Μονή των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων Σπάρτης, η ετήσια εορτή του Γορτυνιακού Συνδέσμου Σπάρτης, με πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μετά αρτοκλασίας, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.κ. Ευστάθιος.

Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο Γραμματέας του Συνδέσμου κ. Μητράκος Ιωάννης, συνταξιούχος δάσκαλος, ο οποίος αναφέρθηκε στην κάθοδο των Γορτυνίων στη Σπάρτη, την ίδρυση του Συνδέσμου και τον εορταζόμενο Άγιο Ευθύμιο τον νέο τον εκ Δημητσάνης.

Ο σεπτός Ποιμενάρχης μιλώντας από καρδιάς, λίγο πριν από την απόλυση, εξέφρασε την αγάπη και την εκτίμησή του προς τη Γορτυνία και τους Γορτύνιους της Σπάρτης, τους επαίνεσε για την πλούσια και πολύπλευρη δράση και παρουσία τους και ευχήθηκε ο Γορτυνιακός Σύνδεσμος να αξιωθεί να εορτάσει και τη 2η εκατονταετία της ιστορίας του.

Παρέστησαν πολλά μέλη του Συνδέσμου, φίλοι των Γορτυνίων και πλήθος κόσμου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας προσφέρθηκε σε όλους κέρασμα με παραδοσιακό γλύκισμα.

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων