24/10/2019 24/10/2019 Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 η Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή του Αρχιερέως, δώδεκα ιερέων και των διακόνων...
24 Οκτωβρίου, 2019 - 22:55
Τελευταία ενημέρωση: 24/10/2019 - 23:10

“Οι πρώτοι Χριστιανοί δέχτηκαν διώξεις για την εδραίωση της πίστης”

Διαδώστε:
“Οι πρώτοι Χριστιανοί δέχτηκαν διώξεις για την εδραίωση της πίστης”

Την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2019 η Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή του Αρχιερέως, δώδεκα ιερέων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεώς μας.

Προς το εκκλησίασμα μίλησε επίκαιρα ο Αρχιερατικός Επίτροπος και εφημέριος Μολάων Πανοσ. Αρχ. Γεράσιμος Πετρολέκας. Στο τέλος ο Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στους συμβολισμούς της μεγαλοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, η οποία μας συνδέει με τους πρώτους Χριστιανούς, που δέχθηκαν τρομακτικές διώξεις έως ότου εδραιωθεί η Εκκλησία του Χριστού. Ολοκληρώνοντας το λόγο του επικαλέστηκε, για το εκκλησίασμα και το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, τη χάρη, την αγάπη και τη συμπαράσταση του Αγίου Ιακώβου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων