11/05/2023 11/05/2023 Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για μαθητές Δ’ , Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού «Ο Χριστιανισμός στον σύγχρονο κόσμο», που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συμβολή του Χριστιανισμού στον πολιτισμό, την κοινωνική...
11 Μαΐου, 2023 - 13:22
Τελευταία ενημέρωση: 11/05/2023 - 13:03

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Σπάρτης

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα του Γραφείου Νεότητας της Μητρόπολης Σπάρτης

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Δημιουργικής Απασχόλησης για μαθητές Δ’ , Ε’ και ΣΤ’ Δημοτικού «Ο Χριστιανισμός στον σύγχρονο κόσμο», που διοργάνωσε το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας και Σπάρτης, σε συνεργασία με τη Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Σπάρτης.

Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν τη συμβολή του Χριστιανισμού στον πολιτισμό, την κοινωνική συναλληλία και το σεβασμό του ανθρώπινου προσώπου, την οικολογία, τα ήθη και τα έθιμα της πατρίδας μας.

Ειδικότερα, στο τρίτο εργαστήριο, με θέμα “Λόγια με «Νόημα»” και υπεύθυνη την κ. Άννα Κατζούρη, οι μαθητές γνώρισαν τη νοηματική γλώσσα, τον προστάτη Άγιο των κωφών και συνειδητοποίησαν πόσο σημαντικό είναι στην επικοινωνία των ανθρώπων να υπάρχει ο σεβασμός και η αναγνώριση στις ανάγκες του άλλου.

Στο τέταρτο εργαστήριο, με θέμα «Τα Ελληνικά Πασχαλινά Έθιμα μέσα στο χρόνο» και υπεύθυνη την κ. Αργυρώ Μαστρογιάννη, οι μαθητές γνώρισαν τον πλούτο των πασχαλινών εθίμων, τις ιστορικές και κοινωνικές καταβολές τους, ενώ διαπίστωσαν πόσο σημαντικό είναι να διαφυλάξουμε τις παραδόσεις μας, αφού μέσω αυτών διατηρούμε ζωντανή την ταυτότητα και τον πολιτισμό μας.

Στο πέμπτο εργαστήριο, με θέμα » Όταν ο άνθρωπος αγκαλιάζει το φυσικό περιβάλλον» και υπεύθυνη την κ. Ελβίνα Λάτση, οι μαθητές είχαν την ευκαιρία να ακούσουν τη διήγηση της Παλαιάς Διαθήκης περί της Δημιουργίας του κόσμου μέσα από την οποία φανερώνεται η αγάπη του Θεού για τα πλάσματα του και η σοφία Του, η οποία στηρίζει και διέπει τους νόμους της φύσης. Οι συμμετέχοντες, αφού ζωγράφισαν και έφτιαξαν σε μορφή κολάζ τον δικό τους «παράδεισο», έδωσαν υπόσχεση να αγαπούν και να προστατεύουν το φυσικό περιβάλλον, μιμούμενοι τον πάνσοφο Δημιουργό τους.

Το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Ευστάθιο, που ευλόγησε και αυτή την εκπαιδευτική δραστηριότητα, δίνοντας την ευκαιρία στα παιδιά της Σπάρτης να γνωρίσουν τον πλούτο της χριστιανικής πίστης και της συμβολής της στον σύγχρονο κόσμο, τον Διευθυντή της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Σπάρτης κ. Δημήτριο Σαγιάνη για την εξαιρετική συνεργασία, καθώς και όλους όσοι επιμελήθηκαν και στήριξαν τις δραστηριότητες του εκπαιδευτικού προγράμματος.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων