09/04/2021 09/04/2021 Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους, το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, υλοποίησε με επιτυχία, κατά το χρονικό διάστημα από...
09 Απριλίου, 2021 - 14:11
Τελευταία ενημέρωση: 09/04/2021 - 13:55

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για την διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου

Διαδώστε:
Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο για την διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου

Στο πλαίσιο υλοποίησης της Πράξης «Ανάπτυξη Ικανοτήτων Ανθρώπινου Δυναμικού σε Υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας με Έμφαση στις Δομές της Εκκλησίας», που συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και από εθνικούς πόρους, το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, σε συνεργασία με την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, υλοποίησε με επιτυχία, κατά το χρονικό διάστημα από 4 Μαρτίου έως 8 Απριλίου 2021, σεμινάριο σχετικά με την διαχείριση προβλημάτων οικογενειακού βίου, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού.

Το σεμινάριο, στο οποίο συμμετείχαν πρεσβυτέρες και στελέχη των κατηχητικών συντροφιών της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Πέμπτης 8 Απριλίου. Ομιλήτρια ήταν η κα Σουλτάνα Λάμπρου, αναπληρώτρια καθηγήτρια του τμήματος Ποιμαντικής και Κοινωνικής Θεολογίας του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η οποία ανέπτυξε το θέμα: ‘’Η οικογένεια ως σύστημα, η λειτουργική οικογένεια, η κρίση στον θεσμό της οικογένειας’’. Ακολούθησε αξιολόγηση των εκπαιδευομένων.

Υπενθυμίζουμε ότι κατά τη διάρκεια της πρώτης τηλεσυνάντησης, την οποία προσφώνησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Ευστάθιος, ομιλητής ήταν ο Πρωτ. Δημήτριος Κεσκίνης, διδάκτορας θεολογίας, πτυχιούχος ιστορίας και εθνολογίας και προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Νικολάου Αλεξανδρουπόλεως.

Τις επόμενες εβδομάδες ομιλητές ήταν κατά σειρά: ο Πρωτ. Χριστόφορος Χρόνης, διδάκτορας Θεολογίας, διδάσκων στην Θεολογική Σχολή του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και εφημέριος της Ιεράς Μητροπόλεώς Αιτωλίας και Ακαρνανίας, ο κ. Κωνσταντίνος Λάμπρου, διδάκτορας Θεολογίας και καθηγητής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ο κ. Κωνσταντίνος Κορναράκης, καθηγητής του τμήματος Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και η κα Μαρία Ρουσοχατζάκη, λογοπαθολόγος και σύμβουλος ψυχικής υγείας και επικοινωνίας.

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης ευχαριστεί θερμά τόσο το Ίδρυμα Ποιμαντικής Επιμορφώσεως της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όσο και τους αξιόλογους εισηγητές, για την πραγματοποίηση του εποικοδομητικού σεμιναρίου.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων