22/10/2021 22/10/2021 Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου νεομάρτυρα Ιωάννη του Μονεμβασιώτη, στο Γεράκι, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου χθες Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021. Τελέσθηκαν η ακολουθία του όρθρου, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα κληρικών. Στον εμπνευσμένο λόγο του, ο σεπτός Ποιμενάρχης...
22 Οκτωβρίου, 2021 - 15:17

Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη στον τόπο του

Διαδώστε:
Πανήγυρη του Αγίου Ιωάννη του Μονεμβασιώτη στον τόπο του

Στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου νεομάρτυρα Ιωάννη του Μονεμβασιώτη, στο Γεράκι, τιμήθηκε η μνήμη του Αγίου χθες Πέμπτη, 21 Οκτωβρίου 2021.

Τελέσθηκαν η ακολουθία του όρθρου, η αρτοκλασία και η πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, τον οποίο συνεπικούρησε πλειάδα κληρικών.

Στον εμπνευσμένο λόγο του, ο σεπτός Ποιμενάρχης αναφέρθηκε στη βιοτή του νεαρού μάρτυρος, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στο θάρρος και την ανδρεία του. Εμφανώς συγκινημένος, επαίνεσε την μαθητιώσα νεολαία του χωριού, η οποία έδωσε δυναμικό παρών στον εορτασμό, ενώ εκθείασε ιδιαίτερα τα παιδιά, που πλαισίωσαν την ιερή εικόνα του Αγίου, ενδεδυμένα με παραδοσιακές στολές. Ολοκληρώνοντας την ψυχωφέλιμη ομιλία του, ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών του νεομάρτυρος Ιωάννη, να ευλογεί και να αγιάζει την ζωή των πιστών της ευρύτερης περιοχής, σημειώνοντας ότι οι προκλήσεις της σύγχρονης εποχής δεν αντιμετωπίζονται με ασθενική πίστη και παγωμένη καρδιά.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό μετ’ αρτοκλασίας στον πανηγυρίσαντα Ιερό Ναό στις Γούβες. Επίκαιρη ομιλία εξεφώνησε ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως, Πανοσ. Ραφαήλ Τσάλτας. Κατακλείοντας την λατρευτική σύναξη, ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στη σημαντική προσφορά των νεομαρτύρων της Εκκλησίας μας, ενώ ευχήθηκε στους Γουβιώτες να έχουν τη χάρη του τιμώμενου Αγίου.

(Το φωτογραφικό υλικό προέρχεται από το Γεράκι)

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων