26/11/2023 26/11/2023 Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», στον φερώνυμο περικαλλή Ενοριακό Ναό της της λακωνικής πρωτεύουσας. Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος...
26 Νοεμβρίου, 2023 - 17:55
Τελευταία ενημέρωση: 26/11/2023 - 18:29

Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Όσιο Νίκωνα στη Σπάρτη

Διαδώστε:
Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός για τον Πολιούχο Όσιο Νίκωνα στη Σπάρτη

Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας τελέστηκε το απόγευμα του Σαββάτου 25 Νοεμβρίου 2023, παραμονή της εορτής του Πολιούχου της Σπάρτης, Οσίου Νίκωνος του «Μετανοείτε», στον φερώνυμο περικαλλή Ενοριακό Ναό της της λακωνικής πρωτεύουσας.

Στην εσπερινή λατρευτική σύναξη συμμετείχαν, ως προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος κ. Γεώργιος, Φωκίδος κ. Θεόκτιστος και Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ενώ χοροστάτησε ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Λακεδαιμονίας κ. Θεόφιλος, Βοηθός Επίσκοπος της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος, αμέσως μετά την ευλόγηση των άρτων, παρουσίασε στο εκκλησίασμα με επαινετικά λόγια τους Σεβασμιώτατους Μητροπολίτες, τους οποίους και ευχαρίστησε για την ευγενική αποδοχή της πρόσκλησής του, ενώ στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Θεόφιλο ευχήθηκε να συνεχίσει, ως Επίσκοπος πλέον, να διακονεί την τοπική Εκκλησία με ζήλο και ταπεινότητα επ’ ωφελεία του χριστεπώνυμου πληρώματος αυτής.

Ολοκληρώνοντας, ο Σεβαμσμιώτατος ευχήθηκε ο Όσίος Νίκων «ο Μετανοείτε», ο οποίος επί χίλια και πλέον έτη προστατεύει την Λακεδαίμονα, να συνεχίσει να αποτελεί οδοδείκτη για κάθε χριστιανό με το πολυδύναμο κήρυγμά του.

Ακολούθως, τον Θείο λόγο κήρυξε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αργολίδος κ. Νεκτάριος, ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην αγιότητα, ως βασικό πυλώνα στήριξης των πιστών.

Στη συνέχεια μίλησε για την δύναμη της μετάνοιας, που κήρυττε με πάθος και ο Όσιος Νίκων και η οποία μπορεί να χαρίσει στον πιστό την ποθούμενη ψυχική γαλήνη, που τόσο αναζητά στην αλλοπρόσαλλη εποχή μας.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων