31/08/2021 01/09/2021 Η Εκκλησία τίμησε την Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Τρίτη 31 Αυγούστου, όμως, η ημέρα αυτή ήταν ιδιαίτερη και εξαιρετικά χαρμόσυνη για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, καθώς συμπληρώθηκαν σαράντα ένα χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Το απόγευμα της παραμονής, στον Μητροπολιτικό Ναό, τελέσθηκε...
31 Αυγούστου, 2021 - 16:28
Τελευταία ενημέρωση: 01/09/2021 - 17:35

Σαράντα ένα χρόνια επισκοπικής πορείας συμπλήρωσε ο Μονεμβασίας Ευστάθιος

Διαδώστε:
Σαράντα ένα χρόνια επισκοπικής πορείας συμπλήρωσε ο Μονεμβασίας Ευστάθιος

Η Εκκλησία τίμησε την Κατάθεση της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, την Τρίτη 31 Αυγούστου, όμως, η ημέρα αυτή ήταν ιδιαίτερη και εξαιρετικά χαρμόσυνη για την Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης, καθώς συμπληρώθηκαν σαράντα ένα χρόνια από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Το απόγευμα της παραμονής, στον Μητροπολιτικό Ναό, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου.

Την κυριώνυμο ημέρα της εορτής, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας, τελέσθηκαν ο Όρθρος, η ευλόγηση των άρτων και η Δισαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και με τη συμμετοχή του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Προδρόμου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, λόγο πνευματικής οικοδομής εξεφώνησε στο εκκλησίασμα ο Πρωτ. Κωνσταντίνος Ορφανάκος, εφημέριος του Ι.Ν Αγ. Νικολάου Σπάρτης,  ο οποίος αναφέρθηκε αρχικά στην εορτή της κατάθεσης της Τιμίας Ζώνης της Παναγίας μας. Εν συνεχεία μίλησε για την επέτειο των σαράντα ενός ετών από την εις Επίσκοπον χειροτονία του Σεβασμιωτάτου, ο οποίος αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την βαθιά του πίστη, την συνέπεια, την ταπεινοφροσύνη, το πλούσιο φιλανθρωπικό, πνευματικό και κοινωνικό του έργο. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός, δια πρεσβειών της Υπεραγίας Θεοτόκου, να χαρίζει στον Σεβασμιώτατο υγεία και έτη πολλά, ώστε να ποιμαίνει τον ευσεβή λαό της Ιεράς Μητροπόλεώς του.

Πριν την απόλυση, τον λόγο πήρε και ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Τολιάρας και Νοτίου Μαδαγασκάρης κ. Πρόδρομος, ο οποίος επισήμανε ότι αποτελεί ευτύχημα για την τοπική Εκκλησία η πατρική καθοδήγηση, που έχουν κλήρος και λαός από τον Σεβασμιώτατο. Παράλληλα τόνισε, ότι η σημαντικότερη προσφορά του Σεβασμιωτάτου, πέρα από το πολύπλευρο έργο του, είναι η χειροτονία αξιόλογων κληρικών, που στελεχώνουν τόσο την τοπική Εκκλησία, όσο και άλλες Μητροπόλεις, εντός και εκτός Ελλάδος. Τελειώνοντας ευχήθηκε για πολλά ακόμα χρόνια ο Σεβασμιώτατος να συνεχίσει, ως εύσπλαχνος πατέρας, να καθοδηγεί το ποίμνιο της θεοφρούρητης Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τον Πανάγαθο Θεό, επειδή του χάρισε πολυετή ζωή και μακροχρόνιο επισκοπικό βίο. Ο Σεβασμιώτατος υπογράμμισε, ότι όσα καλά έχουν γίνει επί αρχιερατείας του δεν πραγματοποιήθηκαν μόνο από τον ίδιο, τον κλήρο και τον ευσεβή λαό, αλλά ανήκουν πρώτα και κύρια στον Θεό. Αντιθέτως όποια αδυναμία έχει παρατηρηθεί τα σαράντα ένα αυτά χρόνια, ο Σεβασμιώτατος ζήτησε να καταλογιστεί στον ίδιο με την παρότρυνση όσοι τον αγαπούν να ζητούν από τον Δημιουργό μας να είναι επιεικής μαζί του όταν έρθει η ώρα της Κρίσεως. Ολοκληρώνοντας, εξέφρασε θερμές ευχαριστίες στον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο κ. Πρόδρομο, στον κλήρο, τις μοναστικές αδελφότητες και τους ευσεβείς χριστιανούς, για την συμμετοχή τους στη λατρευτική σύναξη και την αγάπη τους, ενώ ευχήθηκε να έχουν την ευλογία και τη χάρη του Θεού στην αποκαλυπτική περίοδο, που βιώνουμε.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων