03/04/2023 03/04/2023 Το απόγευμα της Κυριακής 2 Απριλίου 2023, στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και παρουσία αρκετών κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας. Λόγο πνευματικής οικοδομής, με θέμα την μετάνοια, απηύθυνε στο πυκνό εκκλησίασμα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς, εφημέριος...
03 Απριλίου, 2023 - 20:00
Τελευταία ενημέρωση: 03/04/2023 - 18:58

Σπάρτη: Απονομή επαίνων στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό

Διαδώστε:
Σπάρτη: Απονομή επαίνων στον τελευταίο Κατανυκτικό Εσπερινό

Το απόγευμα της Κυριακής 2 Απριλίου 2023, στον Ι.Ν. Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, τελέσθηκε ο τελευταίος Κατανυκτικός Εσπερινός της Αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας κ. Ευσταθίου και παρουσία αρκετών κληρικών της τοπικής μας Εκκλησίας.

Λόγο πνευματικής οικοδομής, με θέμα την μετάνοια, απηύθυνε στο πυκνό εκκλησίασμα ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Σεραφείμ Κοσμάς, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Σπυρίδωνος και Αρχιερατικός Επίτροπος Σπάρτης.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, η Ιερά Μητρόπολη προέβη, ως είθισται, στην απονομή τιμητικών επαίνων σε διακεκριμένα πρόσωπα της τοπικής κοινωνίας.

Όπως επισήμανε στην ομιλία του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος οι έπαινοι αυτοί δίνονται αφενός, ως επιβράβευση για τα τιμώμενα πρόσωπα, αφετέρου για να αποτελέσουν τα πρόσωπα αυτά οδοδείκτες και παραδείγματα προς μίμηση.

Αρχικά τιμήθηκαν τα μέλη της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης Λακωνίας, που ταξίδευσαν στην Τουρκία, για να βοηθήσουν τους σεισμόπληκτους συνανθρώπους μας.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη θερμά τα μέλη της αποστολής, που έκαναν υπερήφανους τους Λάκωνες δίνοντας όλες τους τις δυνάμεις, χωρίς να υπολογίσουν κόπο, θυσία και κίνδυνο, για να συνδράμουν τις προσπάθειες διάσωσης. Εκ μέρους των τιμηθέντων ομίλησε ο εκπαιδευτής και αρχηγός της αποστολής κ. Δημοσθένης Κακούρος,  ο οποίος, αφού ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την εξαιρετική τιμή, επισήμανε ότι το ‘’αγαπάτε αλλήλους’’ που πρεσβεύει η Πίστη μας δεν επιδέχεται αμφισβήτησης ή περιορισμών.

Ο δεύτερος έπαινος αφορούσε το στέλεχος του Πυροσβεστικού Σώματος, κ. Νικόλαο Δερμάτη, ο οποίος το Καλοκαίρι διέσωσε μία ηλικιωμένη λουόμενη στη Νεάπολη.

Ο Σεβασμιώτατος εξήρε το θυσιαστικό πνεύμα του τιμώμενου και την αγάπη του για τον συνάνθρωπο, στοιχεία που θα πρέπει να χαρακτηρίζουν κάθε χριστιανό.

Η τρίτη διάκριση απονεμήθηκε  στην κ. Αθανασία Κοκκορού, σπουδάστρια στο 2ο έτος στη Σχολή Μονίμων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, η οποία κατέκτησε φέτος την 1η θέση στο αγώνισμα των 5 χιλιομέτρων σε ανώμαλο έδαφος στο στρατιωτικό πρωτάθλημα Ενόπλων Δυνάμεων και Σωμάτων Ασφαλείας σπουδαστριών καθώς και την 1η θέση στα 5 χιλιόμετρα μόνιμων στελεχών.

Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη την κα Κοκκορού για το χριστιανικό ήθος και τις διακρίσεις της, ενώ παράλληλα τόνισε ότι η νεολαία μας θα πρέπει να διοχετεύει την ενέργειά της σε αξιέπαινες ενέργειες, είτε αυτές αφορούν την μάθηση, είτε την άθληση, είτε την εν γένει κοινωνική προσφορά.

Η εσπερινή λατρευτική σύναξη επισφραγίστηκε με την προσφορά εκ μέρους του Σεβασμιωτάτου  σε κάθε εκκλησιαζόμενο, ως ευλογία,  δύο βιβλίων πνευματικής οικοδομής.

      

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων