28/10/2021 29/10/2021 Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος σε όλη τη Χώρα η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Αναστάσιος Παπαγιαννάκος....
28 Οκτωβρίου, 2021 - 20:46
Τελευταία ενημέρωση: 29/10/2021 - 13:37

ΣΠΑΡΤΗ: Επιμνημόσυνη δέηση στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα

Διαδώστε:
ΣΠΑΡΤΗ: Επιμνημόσυνη δέηση στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα

Με την πρέπουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε και φέτος σε όλη τη Χώρα η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940. Στη Σπάρτη, στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας, μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, τελέσθηκε Δοξολογία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Τον Πανηγυρικό της Ημέρας εξεφώνησε ο Διευθυντής του 3ου Δημοτικού Σχολείου Σπάρτης κ. Αναστάσιος Παπαγιαννάκος. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η Υφυπουργός Εργασίας κα Μαρία Συρεγγέλα, ενώ παρέστησαν οι τοπικοί άρχοντες και οι επικεφαλής των Σωμάτων Ασφαλείας.

Αμέσως μετά, στο Κενοτάφιο του Λεωνίδα, ο σεπτός Ποιμενάρχης τέλεσε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε απόδοση τιμών από τους επισήμους.

Στις 11.45 ξεκίνησε η παρέλαση στην οδό Λυκούργου. Οι εκδηλώσεις, στις οποίες τηρήθηκαν τα προβλεπόμενα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό διασποράς του κορωνοϊού, ολοκληρώθηκαν με παραδοσιακούς χορούς στην Κεντρική πλατεία από μαθητές και μαθήτριες κληρωθέντων σχολείων της πόλης.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων