15/09/2020 15/09/2020 Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, στον οποίο συμμετείχαν κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού τελέσθηκε, σε κλίμα κατάνυξης, και η ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού. Πριν την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής...
15 Σεπτεμβρίου, 2020 - 19:41
Τελευταία ενημέρωση: 15/09/2020 - 19:16

ΣΠΑΡΤΗ: Η εκκλησιά πρασίνισε από τα βασιλικά

Διαδώστε:
ΣΠΑΡΤΗ: Η εκκλησιά πρασίνισε από τα βασιλικά

Το απόγευμα της Δευτέρας 14 Σεπτεμβρίου 2020, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Αρχιερατικό Εσπερινό, στον Ι.Ν Οσίου Νίκωνος Σπάρτης, στον οποίο συμμετείχαν κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια του Εσπερινού τελέσθηκε, σε κλίμα κατάνυξης, και η ακολουθία των Χαιρετισμών του Τιμίου Σταυρού.

Πριν την ολοκλήρωση της εσπερινής λατρευτικής σύναξης, ο σεπτός Ποιμενάρχης μίλησε επίκαιρα στο εκκλησίασμα. Αρχικά αναφέρθηκε στο ιστορικό της ανέρευσης του Τιμίου Σταυρού από την Αγία Ελένη το 326 μ.Χ και την ύψωσή Του από τον Πατριάρχη Ιεροσολύμων. Στη συνέχεια, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον Σταυρό, που αποτελεί για όλους τους χριστιανούς σύμβολο θυσιαστικής αγάπης, ελπίδας, απαντοχής, υπομονής και ψυχικής ενδυνάμωσης. Ολοκληρώνοντας ευχήθηκε ο Τίμιος Σταυρός να μας σκέπει, να μας παρηγορεί και να μας καθοδηγεί.

 

 

 

 

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων