10/09/2021 10/09/2021 Το Γενέσιο της Θεοτόκου εορτάστηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας Κοκκινόραχης, όπου και τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Σπάρτης, μίλησε αρχικά για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, που πάντα στέκει στο πλευρό των ανθρώπων προκειμένου να παρηγορήσει, να εμψυχώσει και να ...
10 Σεπτεμβρίου, 2021 - 15:10
Τελευταία ενημέρωση: 10/09/2021 - 15:51

Σπάρτης: “Η Θεοτόκος στέκει πάντα στο πλευρό των ανθρώπων”

Διαδώστε:
Σπάρτης: “Η Θεοτόκος στέκει πάντα στο πλευρό των ανθρώπων”

Το Γενέσιο της Θεοτόκου εορτάστηκε στον περικαλλή Ιερό Ναό Παναγίας Γιάτρισσας Κοκκινόραχης, όπου και τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Στην ομιλία του, ο Μητροπολίτης Σπάρτης, μίλησε αρχικά για το πρόσωπο της Υπεραγίας Θεοτόκου, που πάντα στέκει στο πλευρό των ανθρώπων προκειμένου να παρηγορήσει, να εμψυχώσει και να  καθοδηγήσει κάθε πιστό.

Στην συνέχεια ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον επί πενήντα και πλέον χρόνια ιεροψάλτη της Ενορίας Κοκκινόραχης κ. Νικόλαο Κονιδάρη, τον οποίο η Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης θέλησε να τιμήσει. Ο Σεβ. Ποιμενάρχης επαίνεσε τον τιμώμενο ιεροψάλτη για την πολυετή και συνεπή ιεροψαλτική του διακονία, το ορθόδοξο ήθος και την χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει.

Μετά την επίδοση του επαίνου, ο κ. Κονιδάρης εξέφρασε τη χαρά και τη συγκίνησή του για την εξαιρετική τιμή. Στη συνέχεια ευχαρίστησε θερμά τον Πανάγαθο Θεό που τον αξίωσε να συνδράμει το έργο της τοπικής Εκκλησίας για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο για την τιμή που του απέδωσε, αλλά κυρίως για την αγάπη και τις πολύτιμες συμβουλές του.

Τέλος απηύθυνε ευχαριστίες και στον εφημέριο Κοκκινόραχης Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου για την άριστη συνεργασία που έχουν επί 23 συναπτά έτη, τον μακαριστό Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κυρό Κυπριανό για την αμέριστη στήριξή του, τον αείμνηστο αδελφό του Αρχ. Σεβαστιανό Κονιδάρη, τον δάσκαλό του Στυλιανό Κονάνο και όσους ακόμα τον στήριξαν από τα πρώτα του βήματα στην ψαλτική τέχνη.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων