24/09/2021 24/09/2021 Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης προχώρησε το 2017 στη σύσταση και λειτουργία ενός ακόμη ιδρύματος υπό την επωνυμία «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα αδελφών Παναγιώτου, Ελένης και Χρυσάνθου Τζάκα εκ Κρεμαστής» (ΦΕΚ 1869/Β/30.5.2017). Σύμφωνα με το Καταστατικό, σκοποί του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως,...
24 Σεπτεμβρίου, 2021 - 18:40
Τελευταία ενημέρωση: 24/09/2021 - 18:25

Στην Ιατρική Στρατιωτικής Σχολής και υπότροφος της Μητρόπολης

Διαδώστε:
Στην Ιατρική Στρατιωτικής Σχολής και υπότροφος της Μητρόπολης

Η Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης προχώρησε το 2017 στη σύσταση και λειτουργία ενός ακόμη ιδρύματος υπό την επωνυμία «Εκκλησιαστικό Ίδρυμα αδελφών Παναγιώτου, Ελένης και Χρυσάνθου Τζάκα εκ Κρεμαστής» (ΦΕΚ 1869/Β/30.5.2017). Σύμφωνα με το Καταστατικό, σκοποί του Ιδρύματος, το οποίο αποτελεί αυτοτελές Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα υπό την εποπτεία της Ιεράς Μητροπόλεως, είναι (α) η κατά τον καλύτερο τρόπο αξιοποίηση του ακινήτου και η διαχείριση των κατατεθειμένων χρημάτων, (β) η ενίσχυση ενός φοιτητή της Ιατρικής Σχολής και ενός υποψήφιου κληρικού ή κληρικού φοιτητή της Θεολογικής ή άλλης Εκκλησιαστικής Σχολής με τη χορηγία χρηματικού ποσού, το ύψος του οποίου θα αποφασίζει το Διοικητικό Συμβούλιο και (γ) η ενίσχυση και άλλων φοιτητών, ορφανών ή τέκνων πολυτέκνων οικογενειών ή απόρων, με διάφορα μικρότερα ποσά εφ’ όσον θα υπάρχει η οικονομική δυνατότητα.

Στο πλαίσιο της εξυπηρέτησης των σκοπών του Ιδρύματος, το πρωί της Πέμπτης 23 Σεπτεμβρίου 2021 συνεδρίασε, στο γραφείο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη κ. Ευσταθίου, το Διοικητικό Συμβούλιο. Ακολούθως, στην αίθουσα υποδοχής του Επισκοπείου, συγκεντρώθηκαν οι επιτυχόντες των φετινών Πανελλαδικών εξετάσεων, που ήταν υποψήφιοι για την υποτροφία.

Συγκεκριμένα, για την υποτροφία της Θεολογικής ή Εκκλησιαστικής Σχολής μοναδική επιτυχούσα ήταν η Βασιλική Γιαννακοπούλου, η οποία θα φοιτήσει στο τμήμα Κοινωνικής Θεολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών. Για την υποτροφία σε έναν πρωτοετή φοιτητή της Ιατρικής Σχολής έγινε κλήρωση. Υπότροφος αναδείχθηκε η Δάφνη Σοφού, η οποία θα φοιτήσει στο Τμήμα Ιατρικής της Στρατιωτικής Σχολής Αξιωματικών Σωμάτων. Υποψήφιοι ήταν και οι Κωνσταντίνος Πατριανάκος, Δανάη Κουτσοβίτη και Σταματίνα Δριβάκου, που έλαβαν ένα συμβολικό χρηματικό ποσό.

Πριν την κλήρωση και τις απονομές, είχε καλωσορίσει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, τους υποψηφίους της υποτροφίας και τα συγγενικά τους πρόσωπα, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, Πρωτ. Συμεών Παπαγεωργίου. Στη συνέχεια τον λόγο πήρε ο σεπτός Ποιμενάρχης, ο οποίος, αφού αναφέρθηκε στους σκοπούς του Ιδρύματος, συνεχάρη τους νέους φοιτητές για την επιτυχία τους ευχόμενος την εκ Θεού ενδυνάμωσή τους, ώστε να συνεχίσουν με τον ίδιο ζήλο και με περίσσια αρετή να πορεύονται στον ωραίο δρόμο της μάθησης.

Από την πλευρά τους οι νέοι φοιτητές και οι συγγενείς τους ευχαρίστησαν θερμά την Ιερά Μητρόπολή μας, το Ίδρυμα «αδελφών Τζάκα» και ιδιαίτερα τον Σεβασμιώτατο, για την μέριμνα που επιδεικνύει – με έναν ακόμη τρόπο – για τη νεολαία του τόπου και μάλιστα σε μία δύσκολη οικονομικά περίοδο.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων