28/09/2023 28/09/2023 Η Εκκλησία μας τίμησε τη Μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης η Ενορία Θεολόγου Σπάρτης εόρτασε τον Προστάτη και Πολιούχο της. Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας...
28 Σεπτεμβρίου, 2023 - 17:35
Τελευταία ενημέρωση: 28/09/2023 - 17:05

Στην πανηγυρίζουσα Ενορία Θεολόγου Σπάρτης ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Διαδώστε:
Στην πανηγυρίζουσα Ενορία Θεολόγου Σπάρτης ο Μητροπολίτης Ευστάθιος

Η Εκκλησία μας τίμησε τη Μετάσταση του Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Ιωάννου του Θεολόγου την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023 και στην Ιερά Μητρόπολη Μονεμβασίας και Σπάρτης η Ενορία Θεολόγου Σπάρτης εόρτασε τον Προστάτη και Πολιούχο της.

Το απόγευμα της παραμονής της εορτής τελέσθηκε ο Μέγας Αρχιερατικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου και με τη συμμετοχή κληρικών από την ευρύτερη περιοχή.

Στην μελίρρυτη ομιλία του, ο Σεβασαναφέρθηκε στη σημαντική μορφή του Χριστιανισμού, τον τιμώμενο Άγιο Ιωάννη, ο οποίος στην υπεραιωνόβια ζωή του μίλησε, ως άριστος θεολόγος, για την σοφία του Πανάγαθου Θεού, μετέφερε, ως μαθητής του Χριστού και Ευαγγελιστής, τη συγκλονιστική επίγεια παρουσία Του και την πολύτιμη παρακαταθήκη Του, έγραψε την περίφημη Αποκάλυψη και είχε πάντα στον πυρήνα της ζωής και του κηρύγματός του την Αγάπη και τον Άνθρωπο.

Την κυριώνυμη ημέρα, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ιερούργησε στον Ιερό Ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών στο Κέντρο Εκπαίδευσης Εφοδιασμού Μεταφορών στο Ξηροκάμπι, στο οποίο τις τελευταίες ημέρες κατετάγησαν 870 νεοσύλλεκτοι οπλίτες.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Γεώργιος Αλατσάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων