17/02/2024 17/02/2024 Το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας και ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον παιδαγωγικό του ρόλο. Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024 επισκέφθηκαν το Μουσείο, σε δύο ομάδες, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Γερακίου. Τα...
17 Φεβρουαρίου, 2024 - 17:17
Τελευταία ενημέρωση: 17/02/2024 - 17:33

Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ι.Μ. Σπάρτης

Διαδώστε:
Συνεχίζονται οι εκπαιδευτικές επισκέψεις στο Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ι.Μ. Σπάρτης

Το Μουσείο Εκκλησιαστικής Τέχνης της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης, σε συνεργασία με τις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Λακωνίας και ευαισθητοποιημένους εκπαιδευτικούς, συνεχίζει με αμείωτους ρυθμούς τον παιδαγωγικό του ρόλο.

Ειδικότερα, το πρωί της Πέμπτης 15 Φεβρουαρίου 2024 επισκέφθηκαν το Μουσείο, σε δύο ομάδες, οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Γερακίου. Τα παιδιά συνόδευαν η Διευθύντρια του σχολείου κ. Άννα Νικολαϊδου και αρκετοί ακόμα εκπαιδευτικοί.

Αρχικά, υπήρξε μία σύντομη ενημέρωση για την λειτουργία της Εκκλησιαστικής Βιβλιοθήκης από τον Επιμελητή της, κ. Βασίλειο Κουδούνη. Ακολούθως, οι μαθητές/τριες και οι εκπαιδευτικοί, αφού πρώτα ενημερώθηκαν για τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της τοπικής Εκκλησίας και είδαν τις εγκαταστάσεις του, μεταφέρθηκαν στον 1ο όροφο του κτιρίου, όπου βρίσκεται το Μουσείο, και ξεναγήθηκαν από τον Επιμελητή του, κ. Δημήτριο Μπαγιώκο, έχοντας την ευκαιρία να θαυμάσουν μοναδικά εκκλησιαστικά κειμήλια και παράλληλα να γνωρίσουν διάφορες πτυχές της τοπικής εκκλησιαστικής ιστορίας.

Με την ολοκλήρωση των επισκέψεων, δόθηκε σε κάθε παιδί ένα βιβλίο πνευματικής οικοδομής του Σεβ. Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου κι ένα ενημερωτικό φυλλάδιο του Μουσείου Εκκλησιαστικής Τέχνης.

Ανάλογες επισκέψεις πραγματοποίησαν: (α) την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2024 τα παιδιά της β΄ τάξης του Γυμνασίου Βλαχιώτη, τα οποία συνόδευαν εκπαιδευτικοί με επικεφαλής τον θεολόγο κ. Χρήστο Κότσαλη, και (β) την Δευτέρα 29 Ιανουαρίου, δύο τμήματα της β΄ τάξης του 2ου Γυμνασίου Σπάρτης, τα οποία συνόδευαν η θεολόγος κ. Μαρία Θεοφιλάκου και ο καθηγητής Φυσικής Αγωγής κ. Κωνσταντίνος Κοτσώνης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων