31/07/2023 31/07/2023 Στον Ενοριακό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Έλους, τελέσθηκαν χθες Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου. Εν συνεχεία τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του σπουδαίου αειμνήστου Λάκωνα Αντιστράτηγου ε.α, Ηλία Γλεντζέ, εκ των εμβληματικών μορφών των γεγονότων που ακολούθησαν της τουρκικής εισβολής το 1974...
31 Ιουλίου, 2023 - 16:10
Τελευταία ενημέρωση: 31/07/2023 - 15:59

Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Ηλία Γλεντζέ στο Έλος

Διαδώστε:
Τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του Ηλία Γλεντζέ στο Έλος

Στον Ενοριακό Ι.Ν. Κοιμήσεως της Θεοτόκου Έλους, τελέσθηκαν χθες Κυριακή 30 Ιουλίου 2023, ο Όρθρος και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου.

Εν συνεχεία τελέσθηκε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του σπουδαίου αειμνήστου Λάκωνα Αντιστράτηγου ε.α, Ηλία Γλεντζέ, εκ των εμβληματικών μορφών των γεγονότων που ακολούθησαν της τουρκικής εισβολής το 1974 στην Κύπρο.

Πριν την τέλεση του μνημοσύνου, ο Σεβασμιώτατος μίλησε για τον αείμνηστο Ηλία Γλεντζέ και για την υποχρέωση μας ως λαός, να τιμούμε και να ενθυμούμαστε όλους όσοι με αυταπάρνηση και προσωπικό κόστος υπερασπίστηκαν τα ιδανικά της Πατρίδας μας.

Οι ηρωικές αυτές μορφές, υπογράμμισε ο Σεβασμιώτατος, θα πρέπει να αποτελούν οδοδείκτες για όλους μας και κυρίως για τους νέους, εάν θέλουμε να έχει ένδοξο μέλλον ο ευλογημένος τόπος μας.

Στη συνέχεια ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης ανέλυσε την ευαγγελική περικοπή της ημέρας, που αναφερόταν στον πολλαπλασιασμό των πέντε άρτων και των δύο ιχθύων από τον Χριστό, επισημαίνοντας την  διδασκαλία της Εκκλησίας μας για φροντίδα του σώματος τόσο εν ζωή όσο και μετά θάνατον.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπουρουϊάνα

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων