30/12/2022 30/12/2022 Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Σπάρτης υπάρχει Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, που εγκαινιάστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1992. Επειδή ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος, την ημέρα της εορτής του Αγίου λειτουργεί σε άλλους πανηγυρίζοντες Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, έχει καθιερώσει να τελεί τη Θεία Λειτουργία, σε πανηγυρικό κλίμα, στον εν λόγω Ναό κατά την επέτειο...
30 Δεκεμβρίου, 2022 - 11:20
Τελευταία ενημέρωση: 30/12/2022 - 11:24

Θεία Λειτουργία με ιδιαίτερους συμβολισμούς στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο Σπάρτης

Διαδώστε:
Θεία Λειτουργία με ιδιαίτερους συμβολισμούς στο Επισκοπικό Παρεκκλήσιο Σπάρτης

Στο Μητροπολιτικό Μέγαρο Σπάρτης υπάρχει Ιερός Ναός του Αγίου Αθανασίου, Πατριάρχη Αλεξανδρείας, που εγκαινιάστηκε στις 30 Δεκεμβρίου 1992.

Επειδή ο Σεβασμιώτατος κ. Ευστάθιος, την ημέρα της εορτής του Αγίου λειτουργεί σε άλλους πανηγυρίζοντες Ναούς της Ιεράς Μητροπόλεώς μας, έχει καθιερώσει να τελεί τη Θεία Λειτουργία, σε πανηγυρικό κλίμα, στον εν λόγω Ναό κατά την επέτειο των εγκαινίων του.

Θεία Λειτουργία πάνω σε Αντιμήνσιο που είχε καθιερώσει ο Άγιος Καλλίνικος 

Στο πλαίσιο αυτό, σήμερα το πρωί, ο Ποιμενάρχης τέλεσε το Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας στο επισκοπικό παρεκκλήσιο. Με την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε την ιδιαίτερη συγκίνησή του, επειδή αφενός η Θεία Λειτουργία τελέσθηκε πάνω σε Αντιμήνσιο που είχε καθιερωθεί το 1968 από τον Άγιο Καλλίνικο Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, με τον οποίο ο κ. Ευστάθιος είχε πνευματικό δεσμό, αφετέρου επειδή πρόσφατα προσφέρθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Εδέσσης κ. Ιωήλ στην Ιερά Μητρόπολη απότμημα του ιερού λειψάνου του Αγίου Καλλινίκου, το οποίο προσκύνησαν με ευλάβεια όλοι οι παρευρισκόμενοι.

Ακολούθως, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε Τρισάγιο για τον μακαριστό Μητροπολίτη Καστορείας κυρό Σεραφείμ Παπακώστα, από την εκδημία του οποίου συμπληρώθηκαν δύο χρόνια.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων