23/10/2020 23/10/2020 Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 η Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή του Αρχιερέως, δώδεκα ιερέων...
23 Οκτωβρίου, 2020 - 21:54

Την αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία τέλεσαν στη Σπάρτη

Διαδώστε:
Την αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία τέλεσαν στη Σπάρτη

Την Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2020 η Εκκλησία εόρτασε την μνήμη του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου και στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελιστρίας στη Σπάρτη τελέσθηκε, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευσταθίου, η αρχαιοτέρα Θεία Λειτουργία, συγγραφείσα υπό του Αγίου Ιακώβου, η οποία τελείται μία φορά το χρόνο με τη συμμετοχή του Αρχιερέως, δώδεκα ιερέων και των διακόνων της Ιεράς Μητροπόλεως. Φέτος, στο πλαίσιο των μέτρων πρόληψης για την μετάδοση του κορωνοϊού, οι ιερείς που συμμετείχαν ήταν έξι.

Προς το εκκλησίασμα μίλησε επίκαιρα ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Πανοσ. Αρχ. Ραφαήλ Τσάλτας.

Με την ολοκλήρωση της θρησκευτικής τελετής ο Μητροπολίτης απευθύνθηκε στο εκκλησίασμα μιλώντας αρχικά για την αναγκαιότητα της συμμετοχής των χριστιανών στο Μυστήριο της Θείας Ευχαριστίας, ενώ στη συνέχεια στάθηκε ιδιαίτερα στους συμβολισμούς της μεγαλοπρεπούς Θείας Λειτουργίας του Αγίου Ιακώβου του Αδελφοθέου, την οποία χαρακτήρισε σπουδαία πνευματική τροφή. Αναφερόμενος στην πανδημία, η οποία μαστίζει τον πλανήτη, επισήμανε ότι μέσα στα δεινά που έχει επιφέρει, έχει συντελέσει και σε κάτι σημαντικό, στην συνειδητοποίηση δηλαδή της ανθρώπινης αδυναμίας και στην ανάγκη του επαναπροσδιορισμού της σχέσης μας με τον Πανάγαθο Θεό. Ολοκληρώνοντας το λόγο του, ο Σεβασμιώτατος επικαλέστηκε, για το εκκλησίασμα και το ευσεβές πλήρωμα της τοπικής Εκκλησίας, τη χάρη, την αγάπη και τη συμπαράσταση του Αγίου Ιακώβου.

Δείτε φωτογραφίες: 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων