10/11/2021 10/11/2021 Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, της Σύναξης των Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβιρήλ και των λοιπών ασωμάτων δυνάμεων, ο Σεβαρμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο της Στεφανιάς, που εξυπηρετεί και το Λάγιο, π. Χρήστο Μοίρα. Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε...
10 Νοεμβρίου, 2021 - 22:00
Τελευταία ενημέρωση: 10/11/2021 - 20:11

Χειροθεσία Οικονόμου στη Μητρόπολη Μονεμβασίας

Διαδώστε:
Χειροθεσία Οικονόμου στη Μητρόπολη Μονεμβασίας

Λίγο πριν την ολοκλήρωση της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, της Σύναξης των Αρχιστράτηγων Μιχαήλ και Γαβιρήλ και των λοιπών ασωμάτων δυνάμεων, ο Σεβαρμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος απένειμε το οφφίκιο του Οικονόμου στον εφημέριο της Στεφανιάς, που εξυπηρετεί και το Λάγιο, π. Χρήστο Μοίρα. Νωρίτερα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος χοροστάτησε στον Όρθρο, ευλόγησε τους άρτους και τέλεσε τη Θεία Λειτουργία στον πανηγυρίσαντα Ενοριακό Ιερό Ναό Λαγίου.

Ο Σεβασμιώτατος, πριν την χειροθεσία, υπογράμμισε ότι με αυτό τον τρόπο θέλησε να ενδυναμώσει τον π. Χρήστο για την διπλή διακονία του, αλλά και να τον ανταμείψει για την αγαθή ψυχή του, την ταπεινοφροσύνη του και τη χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει.

Στον μεστό νοημάτων λόγο του, ο σεπτός Ποιμενάρχης κ. Ευστάθιος αναφέρθηκε στη σύγχρονη εποχή, που χαρακτηρίζεται από τον ανθρώπινο ευτελισμό. Στη συνέχεια, παίρνοντας έναυσμα από την αποστολική και ευαγγελική περικοπή της ημέρας, τόνισε ότι θα πρέπει να κατανοήσουμε την αξία του συνανθρώπου και του εαυτού μας αναλογιζόμενοι ότι ο Πανάγαθος Θεός όρισε ως φύλακές μας τους αγγέλους, υποδηλώνοντας με αυτό τον τρόπο τη σπουδαιότητα των ψυχών μας.

Ακολούθως, επισήμανε, με γλαφυρά λόγια, τον εν γένει σημαντικό ρόλο των αγγέλων, ενώ ευχήθηκε να βρισκόμαστε πάντα υπό την Σκέπη τους.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων