19/02/2024 19/02/2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκεστον μεγαλοπρεπή Ενοριακό Ιερό Ναό Ταξιαρχών Νιάτων. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, τον οποίο συνεπικούρησαν ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Τσάλτας και κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή. Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, τελέσθηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Παναγιώτη Χριστάκη, υιού...
19 Φεβρουαρίου, 2024 - 21:16
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2024 - 21:34

Χειροτονία Διακόνου και χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στη Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης

Διαδώστε:
Χειροτονία Διακόνου και χειροθεσία Πρωτοπρεσβύτερου στη Ιερά Μητρόπολη Σπάρτης

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέσθηκεστον μεγαλοπρεπή Ενοριακό Ιερό Ναό Ταξιαρχών Νιάτων. Προεξήρχε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος, τον οποίο συνεπικούρησαν ο ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεώς Μονεμβασίας και Σπάρτης, Πανοσ. Αρχιμανδρίτης Ραφαήλ Τσάλτας και κληρικοί από την ευρύτερη περιοχή.

Κατά τη διάρκεια της λατρευτικής σύναξης, τελέσθηκε η εις Διάκονον χειροτονία του Παναγιώτη Χριστάκη, υιού του εφημερίου του χωριού πατρός Κυριάκου.

Ο νέος διάκονος είναι τελειόφοιτος της Ανωτάτης Εκκλησιαστικής Ακαδημίας, έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Στη χειροτονητήρια ομιλία του, ο νέος Διάκονος ευχαρίστησε αρχικά τον Πανάγαθο Θεό, που του επέτρεψε να διακονήσει το Ιερό Θυσιαστήριο. Στη συνέχεια ευχαριστίες εξέφρασε στη σύζυγό του, τους γονείς του και όλους όσοι τον στήριξαν στον μέχρι σήμερα βίο του και στην απόφασή του να ακολουθήσει τον δρόμο της ιερωσύνης.

Ολοκληρώνοντας, ευχαρίστησε θερμά τον σεπτό Ποιμενάρχη μας για την αγάπη με την οποία τον περιέβαλε από τα παιδικά του χρόνια και για την πολύτιμη πνευματική καθοδήγηση.


Παράλληλα υποσχέθηκε ότι θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια ώστε να αποδειχθεί άξιος της υψηλής αποστολής του.

 

Ακολούθως τον λόγο πήρε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος ο οποίος απηύθυνε πατρικές συμβουλές στο νέο Διάκονο, ενώ αναφέρθηκε και στον δύσβατο, αλλά και ωραίο δρόμο που καλείται να πορευτεί ο κληρικός.

Παράλληλα συνεχάρη τους γονείς του χειροτονηθέντα, όπως και την σύζυγό του, που τον στήριξαν ολόψυχα δεχόμενοι την κλήση του από τον Θεό.

Πριν την απόλυση, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης κ. Ευστάθιος χειροθέτησε Πρωτοπρεσβύτερο τον πατέρα του νέου Διακόνου, π. Κυριάκο, επισημαίνοντας ότι ο εφημέριος των Νιάτων, πέρα από την πολυετή συνεπή και σεμνή διακονία του στην Ενορία, αξίζει την εν λόγω τιμή επειδή δημιούργησε με την πρεσβυτέρα του μία αξιόλογη χριστιανική οικογένεια με και μάλιστα πρόσφερε στην Εκκλησία το άξιο τέκνο του.

Από την πλευρά του ο π. Κυριάκος, εμφανώς συγκινημένος, εξέφρασε ευγνώμονες ευχαριστίες στον Σεβασμιώτατο για την διπλή χαρά και τιμή που πρόσφερε στην οικογένειά του.

Περισσότερες φωτογραφίες:

(Φωτογραφίες: Δημήτριος Σκιαδάς)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων