08/06/2021 08/06/2021 Την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ευάγγελου Φιλίτση τέλεσε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου Καστανιάς.  Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μίλησε αρχικά για την σπουδαιότητα του λειτουργήματος του ιερέως και τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει όποιος επιλέγεται από...
08 Ιουνίου, 2021 - 13:36
Τελευταία ενημέρωση: 08/06/2021 - 14:07

Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Σπάρτης

Διαδώστε:
Χειροτονία Πρεσβυτέρου στην Μητρόπολη Σπάρτης

Την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του διακόνου π. Ευάγγελου Φιλίτση τέλεσε την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιος μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν Αγίου Κωνσταντίνου Καστανιάς. 

Ο Σεβασμιώτατος στην ομιλία του μίλησε αρχικά για την σπουδαιότητα του λειτουργήματος του ιερέως και τη μεγάλη ευθύνη που αναλαμβάνει όποιος επιλέγεται από τον Θεό, για να υπηρετήσει το Ιερό θυσιαστήριο.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη σημαντική συμβολή του κλήρου αφενός κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας, όσον αφορά στην διατήρηση του ελληνοχριστιανικού ιδεώδους, αφετέρου στον απελευθερωτικό αγώνα του 1821.

Ακολούθως, απηύθυνε πατρικές συμβουλές στον π. Ευάγγελο, ο οποίος θα διακονήσει την Ενορία Καστανιάς, τονίζοντας ότι η ζωή του ιερέως θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από βαθιά πίστη στον Θεό, θυσιαστική αγάπη προς τον συνάνθρωπο και ταπεινοφροσύνη. Τέλος, αφού παρουσίασε στο εκκλησίασμα τον νέο κληρικό, μίλησε με επαινετικά λόγια για το ήθος του και την χριστιανική οικογένεια που έχει δημιουργήσει.

Πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος δευτερολογώντας εκθείασε την αγάπη προς το χωριό τους, που χαρακτηρίζει τους Καστανιώτες, ενώ ευχαρίστησε θερμά τον άξιο κι επιτυχημένο Καστανιώτη κ. Νικόλαο Ρέκκα, για την παράθεση του γεύματος, που ακολούθησε της Θείας Λειτουργίας, καθώς και για την δωρεά 1.000€ προς τα ευαγή Ιδρύματα της Ιεράς Μητρόπολης Μονεμβασίας και Σπάρτης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η τοποθέτηση κληρικού στην Ενορία Καστανιάς, αποτελεί ιδιαίτερα χαρμόσυνο γεγονός για τους ευλαβείς κατοίκους της περιοχής, αφού εδώ και αρκετά χρόνια η Ενορία δεν είχε δικό της ιερέα, αλλά την εξυπηρετούσαν κληρικοί από γειτονικές περιοχές, με τελευταίο τον Πρωτ. Παναγιώτη Κοντάκο. Μάλιστα ο π. Παναγιώτης στην σύντομη ομιλία του, πριν την ολοκλήρωση της Θείας Λειτουργίας, ευχαρίστησε, εμφανώς συγκινημένος, τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Μονεμβασίας και Σπάρτης κ. Ευστάθιο επειδή του εμπιστεύτηκε, εκτός από την Ενορία του στο Λάχι, και την Ενορία Καστανιάς, για περισσότερα από πέντε χρόνια, κι έτσι του δόθηκε η ευκαιρία να αναπτύξει πνευματικούς δεσμούς με τους αξιόλογους κατοίκους της.

Φωτογραφία: Δημήτριος Σκιαδάς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων