05/02/2024 05/02/2024 Έκκληση προς κάθε αρμόδια αρχή να χρηματοδοτηθούν τα έργα που απαιτούνται σύμφωνα με την μελέτη για να εξασφαλιστεί η στατική επάρκεια ενός σημαντικού θρησκευτικού μνημείου στον Αφάλωνα της Λέσβου απευθύνει ο ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Γεώργιος Δελής. Η εκκλησία που είναι γοτθικού ρυθμού υπέστη ρήγματα, έντονες αποσαθρώσεις, αλλά και αποκολλήσεις θραυσμάτων...
05 Φεβρουαρίου, 2024 - 16:57
Τελευταία ενημέρωση: 05/02/2024 - 17:15

Λέσβος: Ανοιχτές οι «πληγές» του σεισμού του 2017 στην εκκλησία του Αφάλωνα

Διαδώστε:
Λέσβος: Ανοιχτές οι «πληγές» του σεισμού του 2017 στην εκκλησία του Αφάλωνα

Έκκληση προς κάθε αρμόδια αρχή να χρηματοδοτηθούν τα έργα που απαιτούνται σύμφωνα με την μελέτη για να εξασφαλιστεί η στατική επάρκεια ενός σημαντικού θρησκευτικού μνημείου στον Αφάλωνα της Λέσβου απευθύνει ο ιερέας του Ιερού Ναού Κοιμήσεως της Θεοτόκου π. Γεώργιος Δελής.

Η εκκλησία που είναι γοτθικού ρυθμού υπέστη ρήγματα, έντονες αποσαθρώσεις, αλλά και αποκολλήσεις θραυσμάτων από τον σεισμό του 2017.

Η αρχιτεκτονική μελέτη αποκατάστασης και ανάδειξης ολοκληρώθηκε με ίδιους πόρους και ενώ έχει εγκριθεί από το Υπουργείο Πολιτισμού δεν έχει εξευρεθεί ακόμα το χρηματοδοτικό μέσο που θα δώσει την δυνατότητα δημοπράτησης του έργου.

Ακούστε τα όσα δηλώνει ο π. Γεώργιος Δελής στην ΕΡΤ Βορείου Αιγαίου:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων